Droogte 2020

beregening

Nieuws Droogte

Is ondergrondse irrigatie oplossing bij watertekort?

Dit seizoen was het opnieuw droog en daardoor kwam ook het thema 'waterschaarste' voor het zoveelste jaar ter sprake. Kan ondergrondse irrigatie met gezuiverd rioolwater hier wellicht verandering in brengen? Onderzoekers van het Instituut voor Biodiversiteit en Ecosysteem Dynamica van de Universiteit van Amsterdam denken van wel.
1 Oktober 2020
combine gerst gerstoogst zomergerst

Inside Granen & Grondstof

Droogte uit zich in Europese opbrengstramingen

Dat de droogte in grote delen van Europa een negatief effect heeft op de opbrengsten, blijkt uit het nieuwste MARS-bulletin van de Europese Unie. Zo ligt de verwachte opbrengst van korrelmaïs in Bulgarije fors lager dan het gemiddelde en lijdt Frankrijk flinke verliezen in aardappelen en suikerbieten.
15 September 2020
aardappeloogst pootgoedoogst

Inside Aardappelen

Grote verschillen in de aardappelteeltgebieden

Nu loofdoding op veel aardappelpercelen het hoofdthema is, wordt al met een schuin oog naar de aanstaande hoofdoogst gekeken. Waar geen twijfel over mogelijk is, is het feit dat de situatie in de verschillende aardappelteeltgebieden in België en Nederland zeer wisselend is.
12 September 2020
akkerbouw regen nat perceel overstroming neerslag

Nieuws Droogtemonitor

Grondwaterstand blijft zeer laag na neerslag

De neerslag die het afgelopen weekend gevallen is, heeft met name lokaal voor aanvulling van het grondwaterpeil gezorgd. Landelijk is namelijk nog steeds sprake van een lage tot zeer lage grondwaterstand, zo toont de nieuwste Droogtemonitor van de Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) aan.
19 Augustus 2020
uien Gewastour2020 beregening

Gewastour Week 34

Kan regen de uienoogst redden?

De uienpercelen hebben de afgelopen week voldoende neerslag gehad. Alle uienpercelen van de Boerenbusiness Gewastour, op 1 na, hebben minstens 20 millimeter neerslag gehad. Hieronder een overzicht van de gevallen neerslag.
17 Augustus 2020
aardappelen Gewastour2020 beregening

Gewastour Week 34

Grote verschillen neerslag op de aardappelen

Door de onweersbuien van afgelopen week is op verschillende aardappelpercelen voldoende neerslag gevallen. Door het lokale karakter van de buien zijn de verschillen per perceel erg groot. Een overzicht van de neerslag op de Gewastour-aardappelpercelen.
17 Augustus 2020
wateroverlast ruwvoertour2020

Nieuws Agroweer

Bijzonder grillige neerslag door trage buien

Traag overtrekkende onweersbuien hebben een bijzonder grillige neerslagverdeling veroorzaakt het afgelopen etmaal.
14 Augustus 2020
droogte haspel beregening

Inside Droogte 2020

Neerslagtekort blijft in de buurt van droogste jaren

Het neerslagtekort in Nederland blijft nog altijd schommelen rond de lijn van de 5% droogste jaren. En hoewel we dus wederom met een droog jaar te maken hebben, is de situatie volgens de diverse waterschappen niet zo zorgelijk als in 2018 en 2019. In België daarentegen wordt gesproken over een van de meest serieuze situaties ooit.
13 Augustus 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox