Steunmaatregelen

euro economie portemonnee

Inside Aardappelen

Franse teler staat nog altijd met lege handen

Aardappeltelers in Frankrijk hebben nog steeds geen duidelijkheid over mogelijke financiële steun in het land. Het landbouwministerie heeft 9 juni aangekondigd de boeren tegemoet te komen, maar details ontbreken. De situatie verergerd ondertussen volgens belangenbehartigers.
10 Juni 2020
Trump

Nieuws Coronacrisis

Trumps steunpakket loopt op tot $250.000 per boer

De Amerikaanse president Donald Trump heeft gisteren (dinsdag 19 mei) de spelregels bekend gemaakt die van toepassing zijn op zijn steunpakket voor Amerikaanse boeren. Tijdens de persconferentie in het Witte huis liet de president ook ontglippen dat hij van plan is om de import van levend vee aan banden te leggen.
20 Mei 2020
melkveebedrijf koeien koeienstal voerhek Engeland UK

Nieuws Coronacrisis

Britse regering komt melkveehouders tegemoet

Om melkveehouders extra ondersteuning te bieden tijdens de coronacrisis stelt de regering een nieuw fonds met extra financiële steun beschikbaar. Daarnaast ondersteunt de regering ook een marketingcampagne met als doel de melkconsumptie te verhogen.
7 Mei 2020
Verenigde Staten

Nieuws Coronacrisis

Amerikaanse agro-sector vindt 19 miljard te karig

Het aangekondigde steunpakket van de Amerikaanse overheid biedt de agrarische sector enigszins verlichting. Vanuit de agrarische sector in het land wordt er echter geroepen dat de aangeboden steun niet genoeg zal zijn om de klappen van de coronacrisis op te vangen.
21 April 2020
euro

Nieuws Coronacrisis

EU: fondsen zijn uitgeput, geen extra geld voor boeren

Ondanks brandbrieven van belangenorganisaties en aandringen van landbouwministers komt er geen extra geld vrij vanuit de EU om de landbouw te ondersteunen. Volgens Europees landbouwcommissaris Janusz Wojciechowski hebben de lidstaten zelf nog voldoende ruimte in hun huidige GLB-budget om hun landbouw bij te staan.
21 April 2020
financieel valuta dollar biljetten

Nieuws Coronacrisis

19 miljard steun vooral naar veehouders in VS

Het op 17 april aangekondigde 'Coronavirus Food Assistance Program' van de Amerikaanse overheid geeft vooral veehouders in het land verlichting. Vleesveehouders kunnen op ruim $5 miljard steun rekenen en melkveehouders bijna $3 miljard. In totaal wordt $19 miljard voor de sector ingeruimd.
20 April 2020
financieel dollar Verenigde Staten

Nieuws Coronacrisis

VS koopt zuivel en vlees op voor voedselbanken

Eind maart werd bekend dat de Amerikaanse overheid flink in de buidel zou tasten om agrarische ondernemers en verwerkers door de coronacrisis te loodsen. Inmiddels kijkt de overheid naar mogelijkheden om zuivelproducten en vlees, die nu geen bestemming hebben, op te kopen en af te zetten naar bijvoorbeeld voedselbanken.
17 April 2020
financieel euro

Nieuws Coronavirus

Vier steunmaatregelen voor de agrarische sector

Elke zelfstandig ondernemer, welk type bedrijf het ook betreft en van welke omvang dan ook, krijgt uitstel van betaling van belastingbetaling als de coronacrisis hen treft. Welke maatregelen zijn voor de agrarische sector van belang?
18 Maart 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox