Aardappelafzet

aardappelen sorteren

Analyse Aardappelen

Aardappelmarkt kan net niet volgende stap maken

Waar veel voor de wereld belangrijke grondstoffen, zoals tarwe, maïs en soja, nieuwe prijsrecords aantikken, lijken de lokale grondstoffen in Nederland maar niet los te komen van de oude prijsontwikkelingen. Aardappelen, uien en peen laten zeker geen recordprijzen zien, is er meer sprake (het gevoel van veel telers) van een teleurstellende prijsontwikkeling gedurende dit seizoen, waarbij gemiddeld gezien de kostprijs amper wordt gehaald.
22 April 2022
aardappelbewaring Verenigde Staten

Nieuws Aardappelen

Grens VS op een kiertje voor Canadese aardappelen

De grens voor aardappelen uit het Canadese Prins Edwardeiland wordt door de VS op een kiertje gezet. Voor het eerst sinds de uitbraak van de wratziekte mogen er tafelaardappelen geëxporteerd worden naar grondgebied van de VS, zij het in het Caraïbisch gebied, namelijk Puerto Rico.
14 Februari 2022
aardappelen aardappelbewaring

Analyse Aardappelen

Een schaarste aan aardappelen komt eraan

De fysieke aardappelmarkt loopt momenteel warm voor de volgende stap naar een hoger prijsniveau. Insiders denken dat deze stap binnen afzienbare tijd gaat worden gemaakt.
14 Januari 2022
aardappelen aardappeloogst Fontane

Analyse Aardappelen

Aardappelteler komt weer aan het stuur

Na twee 'coronajaren', waarin sprake was van een ontwrichting van de aardappelmarkt, is nu sprake van een flinke dynamiek. Al is dat de laatste maanden aan de prijsvorming nog niet echt te merken. Het dynamische karakter van de markt wordt gevormd doordat het zomaar eens kan zijn dat de verwerkers in de EU-4 meer grondstof kunnen gebruiken, dan de telers op voorhand willen verbouwen.
7 Januari 2022
aardappelbewaring Verenigde Staten

Achtergrond Aardappelen

Canadese aardappelexport loopt moeilijk door ziekte

Canadese aardappeltelers hebben gemiddeld genomen voor wat de gerooide tonnen betreft een uitstekend jaar achter de rug. Het optimisme over de goede opbrengsten wordt echter overschaduwd door problemen in de afzet.
27 December 2021
aardappelen akkerbouw aardappelperceel

Inside Aardappelen

Tarweprijs als spilfunctie en steun aardappelmarkt

De al prijshoudend tot vast aanvoelende tarwemarkt is deze week verder geëxplodeerd. Werd op de termijnmarkt begin juli voor september 2021, de eerste maand qua afwikkeling nog €200 per ton genoteerd, eind deze week (13 augustus) was dat bijna €260 per ton. Wat doet dit met de aardappelmarkt?
13 Augustus 2021
aardappelen

Inside Aardappelen

Aardappelmarkt begint logistiek wat te knellen

Door het verlate groeiseizoen in 2021 komen de eerste aardappelen en de opvolgende midden vroege rassen later op de markt. Dat heeft weer gevolgen voor de start van de oogst van bijvoorbeeld de geplande afland Fontane die gerooid moeten en kunnen worden. Daarmee komt de markt logistiek wat in de knel.
6 Augustus 2021
aardappelen aardappelbewaring

Inside Aardappelen

Hoe lang houdt prijsdruk aardappelen nog aan?

De fysieke aardappelmarkt wilde afgelopen week niet echt vlotten. De verwerkende industrie is voor direct aanbod niet aan de markt, een mismatch die zeer ongelukkig uitkomt. Bezitters van aardappelen wachten al een paar weken met verkopen, in de de hoop dat de markt verder op ging lopen.
18 Juni 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden