Amerikaanse presidentverkiezingen

Verenigde Staten WitteHuis WashingtonDC

Nieuws Presidentsverkiezingen

Landbouwcomité VS verliest bevlogen voorzitter

De huidige voorzitter van het Amerikaanse Landbouwcomité van het Huis van afgevaardigden heeft zijn verkiezingsstrijd verloren. Het verlies van Collin Peterson wordt gezien als een 'major setback' voor de traditionele landbouwlobby. Het comité moet daardoor op zoek naar een nieuwe voorzitter.
13 November 2020
Brexit Boerenbusiness USA

Opinie Joost Derks

America First, brexit second?

De verkiezingszege van Joe Biden en de zeer veelbelovende onderzoeksuitkomst van een Covid-19-vaccin bij Pfizer trokken de afgelopen dagen alle aandacht op financiële markten. Ondertussen loopt het Britse pond ook op, als reactie op een mogelijke brexit-deal.
12 November 2020
graanoogst tarweoogst graan - agri

Inside Granen & Grondstof

Granenmarkt focust zich weer op het weer

De wereldwijde granenmarkt werd afgelopen weken, naast de onzekerheden rondom het coronavirus, gedomineerd door de Amerikaanse presidentsverkiezing. Nu Joe Biden naar verluidt als winnaar uit de bus komt, heeft de markt de focus weer verschoven naar het weer. Welke gevolgen heeft dat voor de notering op de CBoT en Matif?
9 November 2020
Joe Biden

Nieuws Presidentsverkiezingen VS

Matig welkom voor Biden door landbouworganisaties

Ondanks het feit dat het Amerikaanse platteland veelal achter Trump bleef staan, hebben enkele agrarische organisaties president Biden inmiddels omarmd. Zo laat National Farmers Union weten klaar te zijn voor een samenwerking met Biden en ziet ook American Farm Bureau Federation de toekomst positief tegemoet.
9 November 2020
Joe Biden

Analyse Verkiezingen VS

Wat Joe Biden in petto heeft voor Amerikaanse boeren

Joe Biden heeft de verkiezingen gewonnen en verstoot Donald Trump in januari uit het witte huis. Een zenuwslopende strijd komt daarmee ten einde. Dat het politieke beleid in de VS de komende jaren van kleur verschiet, is klip en klaar. Maar wat wil de nieuwe president precies met de landbouw? Grote combines en dikke John Deere's lijken niet in het straatje van de democraat te passen. 
7 November 2020
china McDonalds

Opinie Han de Jong

China trekt de kar, maar economie VS houdt stand

Een ware achtbaan. Dat zijn de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. De tweede lockdown lijkt economisch minder schade op te leveren. China trekt op het wereldtoneel de economische kar, maar de Amerikaanse economie houdt opmerkelijk goed stand. Ondanks de derde golf daar.
6 November 2020
melkveebedrijf Verenigde Staten

Analyse Presidentsverkiezingen

Amerikaanse boer wil Trump, maar krijgt Biden?

Amerika is verdeeld wat betreft de keuze voor een nieuwe (of blijvende) president. Wordt het Biden, of toch nog Trump? Hoe zit dat met agrarisch ondernemers in het land? Kijkend naar de kaart dan lijkt het alsof de grootste 'melkvee staten' hun pijlen richten op Biden. Verder ingezoomd ontstaat er toch een heel ander beeld.
5 November 2020
Trump

Nieuws Verkiezingen VS

Beleid Trump raakt varkensmarkt VS hard

Geen andere agrarische sector in de Verenigde Staten is zo hard geraakt door de handelsoorlogen van Donald Trump als de varkenshouderij. Terwijl de Europese varkensprijs naar recordhoogte steeg, zakte de Amerikaanse variant tot op de bodem.
28 Oktober 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox