Voermarkt 2021

maisoogst

Inside Voer

Kwaliteit is bepalend bij vraag naar ruwvoer

De ruwvoerhandel loopt vrij goed. In hooi en stro is niet veel handel maar daar staat tegenover dat er een zeer goede vraag naar bijproducten is. Ook de handel in snijmaïs loopt volgens de meeste handelaren vrij goed al verwisselen op het moment nog geen grote hoeveelheden van eigenaar.
21 September 2021
mais snijmais maisplant

Inside Voer

Goed voer blijft in trek op de ruwvoermarkt

De vraag in de ruwvoerhandel is vooral naar bij- en restproducten. Ook snijmaïs van de oude oogst wordt er vrij veel handel gedaan, al gaat het vooral om relatief kleine partijen. Bij kuilgras, hooi en stro is de kwaliteit bepalend of het product gevraagd is of niet.
14 September 2021
ruwvoer hooi

Inside Voer

Bijproducten blijven gevraagd op ruwvoermarkt

De ruwvoerhandel loopt redelijk goed. Overdreven druk is het volgens de meeste handelaren niet maar er blijft wel steeds vraag. Vooral de handel in bijproducten loopt goed. Daarnaast zorgt het betere weer er voor dat het laatste stro droog binnen gehaald kan worden en er nog hooi geperst kan worden.
7 September 2021
stro

Inside Voer

Wisselvalig weer niet goed voor kwaliteit ruwvoer

Het weer blijft de ruwvoermarkt beheersen. Gras en stro is er in principe voldoende maar het valt niet mee om het goed binnen te halen. Wat betekend dat voor de prijzen?
31 Augustus 2021
ruwvoer kuilgras

Inside Voer

Minder vraag naar voer door goede grasoogst

Het blijft vrij kalm op de ruwvoermarkt. Veehouders hebben over het algemeen ruim voldoende gras en zijn maar beperkt aan de markt om extra ruwvoer te kopen. Op zich niets vreemds voor deze periode maar na een paar droge jaren met weinig gras en maïs wel weer even wennen voor de handel.
24 Augustus 2021
bierbostel

Inside Voer

Eiwithoudende producten blijven gevraagd

Veehouders blijven voorzichtig met het kopen van ruwvoer. Vaste klanten blijven gewoon kopen wat ze altijd doen, maar grote incidentele uitschieters - naar boven of beneden - zijn er tot nu toe weinig.
17 Augustus 2021
bloembollen stro strobalen

Inside Ruwvoer

Hollen of stilstaan op moeizame stromarkt

Het weer is erg bepalend voor wat er op de ruwvoermarkt gebeurt. Vooral in het stro is het hollen of stilstaan en ook weide- en graszaadhooi komt mondjesmaat op de markt. De regen maakt de (logistieke) planning lastig. Een klamp op het kopeind laten staan in een bui, komt de kwaliteit bepaald niet ten goede.
10 Augustus 2021
stro gerstestro

Inside Voer

Wat doet het wisselvallige weer met prijzen ruwvoer?

In de ruwvoerhandel heerst bijna een vakantiestemming op het moment. Door het wisselvallige weer in grote delen van Noordwest-Europa is er relatief weinig aanbod van hooi en stro. Het gewone werk loopt door maar de echte drukte komt als de graan oogst goed opgang komt verwachten verschillende handelaren.
3 Augustus 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden