Deelnemers Ruwvoertour 2021

Ruwvoertour 2021

Ruwvoertour Bert Wissels

Samenstelling eiwit bepaalt bewaren van veldbonen

De Boerenbusiness Ruwvoertour volgt dit jaar 10 percelen maïs en gras verdeeld over Nederland. Hoogste tijd om te stand van zaken op te maken met de 10 deelnemende melkveehouders. Deze keer is dat Bert Wissels, melkveehouder in Hengelo (Gelderland).
13 Augustus 2021
Ruwvoertour 2021

Ruwvoertour Jan Dirk Ubbels

'Een topseizoen voor het ingekuilde gras'

De Boerenbusiness Ruwvoertour volgt dit jaar 10 percelen maïs en gras verdeeld over Nederland. Hoogste tijd om te stand van zaken op te maken met de 10 deelnemende melkveehouders. Deze keer is dat Jan Dirk Ubbels, melkveehouder in Jelsum (Friesland)
11 Augustus 2021
Ruwvoertour 2021

Ruwvoertour Maïs

Telers zien gele vlekken op maïsblad, hoe komt dat?

Diverse melkveehouders die meedoen aan de Boerenbusiness Ruwvoertour zien op de percelen snijmaïs gele vlekken op het blad verschijnen. Hiermee dringt bij hen de vraag op: wat is hiervan de oorzaak en kan er iets tegen worden gedaan?
10 Augustus 2021
energie zonnepanelen zonneenergie

Ruwvoertour Week 31

Veranderingen voor zonnepanelen zijn opkomst

Deze zomer is er bij Ruwvoertour deelnemer Wim Bos een zonne-energie installatie met 1756 panelen op de daken van de stal gezet. Ook zijn er op het bedrijf al 4 windmolens aanwezig. In totaal wordt hiermee op het bedrijf ongeveer 700.000 kWh per jaar opgewekt.
6 Augustus 2021
gras maaien grasoogst biologisch klaver

Ruwvoertour Week 31

Grasklaver zorgt voor goede eiwitaanvulling

Door het koude en natte voorjaar is de grasoogst pas laat opgang gekomen en de kuiluitslagen van de eerste snede laten een grote spreiding zien. Nu ongeveer de helft van het grasseizoen achter de rug is dringt de vraag zich op of in de 4e en 5e nog wat gecompenseerd kan worden.
6 Augustus 2021
Ruwvoertour 2021

Ruwvoertour Hans Schoenmakers

Snelle kuilen als goedkoop krachtvoer

De Boerenbusiness Ruwvoertour volgt dit jaar 10 percelen maïs en gras verdeeld over Nederland. Iedere week vragen we 1 van de deelnemende melkveehouders naar zijn visie en aanpak voor dit groeiseizoen. Deze week is dat Hans Schoenmakers, melkveehouder in Udenhout (Noord-Brabant).
14 Mei 2021
Ruwvoertour 2021

Ruwvoertour Bert Wissels

'Richting 15 kilo krachtvoer per 100 kilo melk'

De Boerenbusiness Ruwvoertour volgt dit jaar 10 percelen maïs en gras verdeeld over Nederland. Iedere week vragen we 1 van de deelnemende melkveehouders naar zijn visie en aanpak voor dit groeiseizoen. Deze week is dat Bert Wissels, melkveehouder in Hengelo (Gelderland).
30 April 2021
Ruwvoertour 2021

Ruwvoertour Frank Rooker

'Als je weidt, moet je er ook alles uithalen'

De Boerenbusiness Ruwvoertour volgt dit jaar 10 percelen maïs en gras verdeeld over Nederland. Iedere week vragen we 1 van de deelnemende melkveehouders naar zijn visie en aanpak voor dit groeiseizoen. Deze week is dat Frank Rooker, melkveehouder in Aartswoud (Noord-Holland).
23 April 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden