Bedrijfsnieuws HZPC

HZPC

Nieuws Aardappelen

Uitbetalingsprijs HZPC 40% hoger dan vorig seizoen

Handelshuis HZPC heeft een 'historisch hoge' uitbetalingsprijs voor de aangesloten pootgoedtelers gerealiseerd. De prognoseprijs kwam al boven de €50 uit op €50,70 en daar komt de definitieve prijs nog eens 5% boven.
Eergisteren 11:00 uur
HZPC

Nieuws aardappelen

Afzet HZPC blijft net steken onder miljoen ton

Pootgoedveredelaar Royal HZPC verwacht over het boekjaar 2023/2024 een financiëele omzetstijging van 4%. Het nettoresultaat is naar verwachting vergelijkbaar. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. Daarnaast is er meer bovenmaats pootgoed verkocht dan waar het bedrijf eerder rekening mee hield.
7 Mei 2024
HZPC

Nieuws Aardappelen

HZPC presenteert 35% hogere pootgoedprijs

HZPC heeft de prognoseprijs voor pootaardappelen over oogstjaar 2023 vastgesteld op €50,70 per 100 kilo. Dat is ruim 35% meer dan een jaar eerder werd uitbetaald en daarmee verreweg de hoogste pootgoedprijs die het bedrijf ooit heeft uitgekeerd. Dat maakte de pootgoedcoöperatie maandagavond 4 maart bekend tijdens een webinar. De definitieve prijs volgt eind juni.
5 Maart 2024
HZPC

Nieuws Aardappelen

HZPC ziet omzet niet stijgen maar pootgoedvolume wel

Ondanks een groot tekort aan pootgoed verwacht veredelaar Royal HZPC Group dat het afgezette volume in het huidig boekjaar met 3% toeneemt. De omzet blijft ongeveer gelijk, zo denkt het. Tegelijk met publicatie van de financiële cijfers kondigt CEO Gerard Backx aan terug te treden later dit jaar. Een ervaren bestuurder uit de zuivelwereld volgt hem op.
19 Februari 2024
HZPC

Nieuws Jaarcijfers

HZPC zet meer pootgoed af buiten Europa

Pootgoedhandelshuis Royal HZPC Group heeft het boekjaar 2022/2023 afgesloten met een omzet van €420 miljoen euro. Dat is een omzetstijging van 20% vergeleken het voorgaande boekjaar. Het bedrijf schrijft de omzetstijging grotendeels toe aan hogere verkoopprijzen als gevolg van hogere transportkosten.
18 Oktober 2023
criminaliteit fraude

Nieuws HZPC

Gestolen geld HZPC is uit handen cybercriminelen

Pootgoedhandelshuis Royal HZPC heeft stappen voorwaarts gezet in het onderzoek en de procedure van de cyberaanval dat het bedrijf trof op 14 september. HZPC geeft aan dat het geld uit handen is van de criminelen en gaat ervan uit dat het met vereiste juridische stappen het gestolen geld terugkrijgt.
26 September 2023
HZPC

Nieuws bedrijfsnieuws

Cybercriminelen stelen groot geldbedrag van HZPC

Pootaardappelhandelshuis Royal HZPC is afgelopen donderdag 14 september ernstig getroffen door een vorm van cybercriminaliteit. Er is een groot geldbedrag overgeboekt naar een bankrekening van criminelen, die ook zijn weerslag krijgt in de jaarrekening van seizoen 2022/23.
18 September 2023
HZPC

Nieuws pootaardappelen

HZPC blijft bij eerdere winstverwachting

Pootgoedhandelshuis Royal HZPC verwacht voor het huidige boekjaar een omzetstijging van 11% vergeleken vorig jaar. Daarmee handhaaft het haar eerdere verwachtingen van dit boekjaar. De hogere internationale transportkosten zijn de belangrijkste reden voor de omzetstijging. De aardappelveredelaar verwacht voor het huidige boekjaar een omzet van 390 miljoen (vorig jaar 352 miljoen). De brutomarge stijgt naar verwachting van 63,9 miljoen naar 66,5 miljoen. Het boekjaar van het bedrijf loopt van 1 juli tot en met 30 juni. De internationale transportkosten zijn de belangrijkste reden voor de omzetstijging maar deze liggen inmiddels alweer lager dan aan het begin van het jaar. Ook het komende jaar zal deze waarschijnlijk verder dalen. De omzet in tonnen neemt duidelijk toe ten opzichte van vorig seizoen, zo geeft het handelshuis aan in een persbericht. Maar het volume verhandelde pootaardappelen stijgt naar verwachting gering. Deze handel vindt voornamelijk in en vanuit Europa plaats en de export naar Zuid-Europa kwam traag op gang. Het resultaat groeit vooral dankzij de licentieteelt in voornamelijk Azië en Amerika. Licentienemers verhandelen naar verwachting 17% meer HZPC-rassen dan vorig jaar. Ondanks de forse kostenstijgingen dit jaar weet HZPC de operationele kosten beperkt te houden tot ongeveer 3%. Het bedrijf ziet dankzij deze ontwikkelingen de EBITDA naar verwachting met ongeveer 1 miljoen stijgen tot 14,2 miljoen. Het nettoresultaat komt uit op iets hoger dan 7 miljoen, hetzelfde resultaat als vorig boekjaar. Wat betreft het pootgoed areaal van 2023 ziet Gerard Backx, CEO van Royal HZPC Group, een duidelijke verschuiving: “We verwachten dat het totale areaal sector breed voor de productie van gecertificeerde pootaardappelen in Europa daalt. Telers verkiezen de consumptieaardappelteelt voor de fritesindustrie boven de pootaardappelteelt. Dat zal invloed hebben op de verwachte beschikbaarheid van pootaardappelen voor de uitplant van oogst 2024. Of dit effect heeft op de verwachte resultaten van 2023/24 kan ik nog niet voorspellen.”
11 Mei 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden