Aardappelopbrengst 2021

aardappelen aardappeloogst Verenigde Staten oogsten

Inside Aardappelen

Hitte kost Amerikaanse aardappelteler tonnen

De aardappeloogst in de Verenigde Staten valt kleiner uit dan vorig seizoen. De VS stevent daarmee af op de kleinste oogst sinds 2013, zo blijkt uit de opbrengstraming van het Amerikaanse landbouwministerie (USDA).
17 November 2021
aardappeloogst

Inside Aardappelen

Aardappeloogst start laatste etappe

De aardappeloogst van 2021 heeft wel wat weg van een Formule 1 race met Max Verstappen. Lange tijd lag hij voorop, maar uiteindelijk wordt het toch nog spannend. Echt reden voor paniek is er niet. In de EU-4 loopt het rooien ondanks de buien vlot.
26 Oktober 2021
aardappelen aardappeloogst Verenigde Staten

Inside Aardappelen

Rooien in Canada bijna klaar, wat is de opbrengst?

De aardappeloogst in Canada is zo goed als klaar. De weersomstandigheden tijdens het rooien waren, zonder vorste en overvloedige neerslag goed in de meeste gebieden, met uitzondering van British Columbia. Wat valt er te zeggen over de Canadese aardappelopbrengst?
25 Oktober 2021
Gewastour 2021

Gewastour Aardappel - week 40

Aardappeloogst verloopt niet overal vlekkeloos

Bij de meeste aardappeltelers is de hoofdoogst in volle gang en zijn de omstandigheden ideaal, maar in het zuiden verloopt het maar moeizaam. Daarnaast dringt de tijd gezien de weersomslag. Zijn er genoeg rooibare dagen of komt de aardappeloogst in het nauw?
15 Oktober 2021
Gewastour 2021

Gewastour Aardappel - week 40

Aardappelopbrengst naar boven bijgesteld

Tussen de regenbuien door zijn afgelopen weekend en deze week een aantal aardappelpercelen van de Boerenbusiness Gewastour gerooid en naar binnen gereden. Tijdens het rooien en inschuren valt op dat de kilo's iets hoger zijn dan de laatste proefrooiingen. De andere aardappeltelers stellen het rooien voorlopig uit.
8 Oktober 2021
aardappelen pootgoed aardappeloogst DeWulf

Gewastour aardappel - week 39

Aardappelrooien gaat vlot, maar minder piepers

Het aardappelrooien gaat in een rap tempo bij de Gewastour. De neerslag heeft veel goed gedaan en de aardappelen komen er mooi uit met weinig grond. Wel bevestigen de telers dat het aantal kilo's daadwerkelijk tegenvallen.
1 Oktober 2021
aardappelen Innovator

Gewastour aardappel - week 38

'Ik mis minstens 10% van mijn aardappelopbrengst'

Er heerst steeds meer onzekerheid over de opbrengst van fritesaardappelen. De kilo's lijken tegen te vallen en er zijn grote twijfels over de kwaliteit. Wat voor opbrengst behalen de aardappeltelers van de Gewastour gemiddeld en wat zijn de oorzaken daarachter?
22 September 2021
aardappelen Gewastour2020

Inside Gewasmonitor

Opbrengsten vallen lager uit dan eerder verwacht

De opbrengst van herfstgewassen zoals aardappelen en bieten valt in Europa lager uit dan eerder verwacht. Grote delen van Zuid-Europa hebben nog steeds te kampen met droogte terwijl in Noord-Europa een gebrek aan zon de opbrengsten negatief beïnvloed.
21 September 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox