Bedrijfsnieuws Yili

china

Nieuws Melk

Chinese zuivelreus Yili wil concurrentie overtreffen

De Chinese zuivelreus Yili Group laat in het eerste kwartaal van dit jaar een fors herstel zien ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet in Q1 komt uit op omgerekend €3,56 miljard, een plus van 32,5%. De nettowinst is €368 miljoen, een toename van ruim 147%. Deze groeicijfers zijn vertekend door de coronacrisis, die China begin vorig jaar hard heeft geraakt.
4 Mei 2021
zuivel supermarkt zuivelconsumptie

Nieuws Internationale zuivelmarkt

Chinese Yili meest waardevolle zuivelmerk

Het Chinese zuivelmerk Yili heeft Danone van de troon gestoten in de 'overall Brand Finance Food 50 2020 ranking' van adviesbureau Brand Finance. De waarde van het bedrijf steeg over 2020 met 13%. Nederland staat in de top 50 op nummer 4 met Friso, het kinder- en babyvoedingmerk van FrieslandCampina.
21 September 2020
melkveebedrijf koeien china

Nieuws Halfjaarcijfers

Chinese zuivelgigant Yili groeit fors ondanks corona

Yili Industrial groep, een van de grootste Chinese zuivelbedrijven, heeft over het tweede kwartaal van 2020 een sterke prestatie laten zien. Het bedrijf is over het eerste halfjaar harder gegroeid dan werd verwacht, ondanks de coronacrisis.
31 Augustus 2020
melkveebedrijf koeien china

Nieuws Halfjaarcijfers

Grootste zuivelconcern van China blijft groeien

De omzet van Yili Group, het grootste zuivelconcern van China, is over het eerste halfjaar met $694 miljoen gestegen tot $6,3 miljard. De presentatie van de halfjaarcijfers volgde vlak na de afronding van de overname van de tweede grootste zuivelaar van Nieuw-Zeeland.
2 September 2019
melk zuivel melken

Nieuws Mengniu

Chinese Mengniu richt pijlen op Uruguay

Mengniu Dairy, de tweede grootste zuivelaar van China, heeft een overeenkomst afgesloten met Conaprole in Uruguay. Het doel van deze samenwerking is vooral om de handel tussen de 2 landen te verbeteren.
15 Augustus 2019
Nieuw-Zeeland Westland

Nieuws Overname

Chinezen kopen Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie

De Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie Westland heeft onlangs een overnamebod van $588 miljoen geaccepteerd. Dit bod is gedaan door Yili Group uit China. Westland is, na Fonterra, de tweede grootste zuivelcoöperatie van het land.
19 Maart 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden