Slachterij beschuldigd

Vermeende fraude met gewichten in Duitsland

21 April 2015 - Redactie Boerenbusiness

De Interessengemeinschaft der Schweinehalter Deutschlands (ISN) is bezorgd over meldingen dat een slachterij jarenlang heeft gefraudeerd met de gewichten. leveranciers hebben hierdoor geld misgelopen. Opvallend is dat de ISN terughoudend is met het tegenspreken van de berichten. 

Duitse media maakten in week 16 melding van een slachterij in Emsland die jarenlang leveranciers heeft bedrogen. Het bedrijft wordt ervan beschuldigd gerommeld te hebben met de gewichten. De openbaar aanklager van Osnabrück zegt dat de varkens eerst in stukken werden gesneden en daarna pas werden gewogen. Varkenshouders zijn hierdoor jarenlang geld misgelopen.

De officier van justitie heeft een onderzoek ingesteld op basis van een anonieme klacht, waarin twee directeuren van het bedrijf worden beschuldigd de gewichten tot 300 gram te hebben gemanipuleerd. Per week worden in de slachterij 10.000 varkens geslacht.

Op dit moment niet kan worden bepaald of de berichten waar zijn

De ISN is bezorgd over de berichten. ‘Momenteel worden er meldingen gemaakt van vermeende fraude in een slachthuis in Emsland. Op dit moment niet kan worden bepaald of de berichten waar zijn, maar buiten kijf staat dat fraude in slachterijen of daarbuiten niet wordt getolereerd en moet worden bestraft. Zolang niet duidelijk is of de gewichten bewust zijn gemanipuleerd of dat sprake is van laster en smaad moet worden vermeden dat er vooroordelen worden gevormd. Het onderzoek moet worden afgewacht’, schrijft de ISN op haar website.   

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Minder varkens geslacht in 2023, wél meer export

Analyse Varkens

Verlagen beursprijs varkens onvermijdelijk

Nieuws Varkens

Duitsland slacht dit jaar fors minder varkens

Analyse varkens

Varkensprijs stabiel bij blijvend moeizame afzet

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden