China vormt struikelblok

Amerika exporteert meer varkensvlees

8 Augustus 2017 - Kimberly Bakker

De export van varkensvlees is in de eerste 5 maanden van 2017 in de Verenigde Staten met gemiddeld 13% toegenomen, ten opzichte van vorig jaar. Ook de zesde maand laat een stijging zien, alhoewel die een stuk kleiner is.

In de maand juni exporteerde de Verenigde Staten 152.071 ton aan varkensvlees. Dat is 4.405 ton meer dan een jaar geleden, een stijging van 3%. Echter, dat was wel de kleinste groei in de afgelopen 6 maanden. Dat die groei een stuk kleiner was, is niet verrassend. Het aantal slachtingen ligt in de zomer namelijk een stuk lager.

3

procent

meer varkensvlees geëxporteerd in juni

China vormt struikelblok
De grootste uitdaging voor de Amerikaanse varkensexport blijft China. De varkensprijzen in dat land zijn behoorlijk gedaald en daardoor hebben de binnenlandse producenten de productie snel opgevoerd.

Ook de strengere milieumaatregelen zorgen ervoor dat het land zelf meer kan produceren. De export naar China kwam in juni uit op 12.611 ton. Dat is 8.295 ton minder dan vorig jaar, een fikse afname van maar liefst 39,7%.  

Mexico prominent aanwezig
Het buurland Mexico is veruit de grootste koper van het Amerikaanse varkensvlees. De totale export naar Mexico kwam in juni uit op 51.764 ton. Dat is 18,3% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. 

De export naar Japan, de op een na grootste markt voor varkensvlees van de VS, komt uit op minder dan 30.000 ton. Dat is 43% minder dan het land voorheen importeerde. Daarentegen lag de waarde van de Amerikaanse varkensexport naar Japan veel hoger, namelijk $121,8 miljoen tegenover $103,9 miljoen door Mexico.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Varkensvleesexport lijdt grote verliezen in Azië

Analyse Varkens

China wil varkenscyclus onder controle krijgen

Nieuws Varkens

Duitse varkensprijs verrast en zet opnieuw tandje bij

Opinie Wouter Baan

Slachterijen mis je pas als ze er niet meer zijn

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden