Sorbis / Shutterstock.com

Nieuws Vleesproductie

FAO voorspelt wereldwijde daling vleesproductie

15 Juni 2020 - Chanti Oussoren

De Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) verwacht maandenlange onzekerheid op de wereldwijde voedselmarkten, zo blijkt uit haar eerste Food Outlook-rapport voor 2020/2021. De vleesindustrie zal een productiedaling ondergaan.

Door de coronacrisis zullen de voedselmarkten nog geruime tijd kampen met onzekerheid volgens de FAO, maar de agrovoedingssector zal waarschijnlijk meer weerstand bieden aan de crisis dan andere sectoren. Desondanks zal de impact in de meest verhandelde voedselproducten ter wereld wel gevoeld worden.

Uit de analyse blijkt dat globaal gezien, de grondstoffenmarkten beter bestand blijken te zijn tegen de pandemie dan veel andere sectoren. Boubaker Ben Belhassen, directeur van FAO-afdeling handel en markten, vindt dat er wereldwijd wel een waakzame houding nodig is. "De internationale gemeenschap moet vanwege de omvang van de uitdaging en de daarmee gepaard gaande grote onzekerheden waakzaam blijven en klaarstaan om te reageren, indien en wanneer dat nodig zal zijn."

Vleesindustrie
In het rapport voorspelt de organisatie voor de vleesindustrie een productiedaling van 1,7%. Dit als gevolg van dierziekten en marktverstoringen gerelateerd aan de coronacrisis en de aanhoudende effecten van droogte. De internationale vleeshandel zal waarschijnlijk een gematigde groei vertonen die grotendeels wordt ondersteund door de hoge invoer uit China. Wel zal de groei aanzienlijk minder snel gaan dan in 2019.

Ook het ministerie van Landbouw in de Verenigde Staten heeft haar prognoses haar 2020 bijgesteld vanwege de opkomende uitdagingen als gevolg van de coronacrisis. De prognoses van exporthoeveelheid van rundvee- en pluimveevlees komen lager uit. De verwachte export van varkensvlees blijft wel nog licht boven de originele prognose, voornamelijk vanwege de hoge importvraag vanuit China.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Marge vleesvarkenshouder verbetert in 2024

Nieuws Varkens

Varkensvleesexport lijdt grote verliezen in Azië

Analyse Varkens

China wil varkenscyclus onder controle krijgen

Nieuws Varkens

Duitse varkensprijs verrast en zet opnieuw tandje bij

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden