Dossier | Varkensmarkt 2021

Coronavirus lockdown

Inside Varkens

Lockdown nieuwe domper voor varkensmarkt

Net als in de afgelopen weken blijft de varkensmarkt in het teken staan van een ruim aanbod slachtrijpe varkens. Daarbij beginnen de coronamaatregelen in toenemende mate ingrijpend te worden voor de toch al geplaagde vleesmarkt.
12 November 2021
slachterij varkensvlees

Inside Varkens

Aanbod en corona houden varkensmarkt in de greep

Het blijft duwen en trekken om de varkens geplaatst te krijgen. En hoewel de vleeshandel vriendelijker verloopt, is de markt niet rijp voor een verhoging. Temeer omdat corona opnieuw de kop opsteekt.
5 November 2021
varkens - agri

Inside Varkens

Handel positiever over varkensmarkt

Hoewel grote prijsverhogingen nog totaal niet in zicht zijn, is de ondertoon op de varkensmarkt weldegelijk wat aan het verbeteren. Vanuit de handel wordt zelfs voorzichtig weer geopteerd voor een kleine prijsverhoging. Hoe reageert de DCA Beursprijs 2.0 hierop?
29 Oktober 2021
slachterij varkensvlees

Inside Varkens

Sprankje hoop voor varkensmarkt

De gelaten stemming op de varkensmarkt duurt voort. Een ruim aanbod levende varkens blijft de markt tekenen. Vanuit de vleesmarkt komen wel iets positievere signalen.
22 Oktober 2021
china yuan Chinese economie

Inside Varkens

China geeft varkenshouder winstwaarschuwing

In een speciaal ingelaste persconferentie heeft het Chinees ministerie van landbouw zich vandaag (woensdag 20 oktober) negatief uitgelaten over het perspectief op de varkensmarkt. Varkenshouders in China moeten rekening houden met grote verliezen, waarschuwt de minister. Opvallend is dat de varkensprijzen in China deze periode juist hard opveren.
20 Oktober 2021
rundvlees

Nieuws Vleesexport

Brazilië plempt wereldmarkt vol met vlees

Daar waar de Europese export van varkensvlees geen potten kan breken, lukte het Brazilië wel om in september een exportrecord te realiseren.
19 Oktober 2021
slachterij varkens - agri

Inside Varkens

Slachtcijfers haperen op gespannen varkensmarkt

De rust op de varkensmarkt wil maar niet terugkeren. Hoewel de noteringen deze week onveranderd bleven, blijven slachterijen benadrukken dat de vleesafzet voor geen meter loopt. Komen er nieuwe verlagingen?
15 Oktober 2021
china varkensvlees

Inside Varkens

Chinese vleesimport schiet onderuit

De geluiden dat China fors minder varkensvlees importeert, worden nu bevestigd door de cijfers. In september lag het importcijfer op het laagste niveau in...
15 Oktober 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden