Plus nog eens 80 miljoen

Nordzucker investeert 95 miljoen in 2014

6 Januari 2014 - Redactie Boerenbusiness

Om zich klaar te maken voor de toekomst, investeert Nordzucker AG, dat hoofdkantoor houdt in Braunschweig, dit jaar 95 miljoen euro in haar concern. Daar moet de komende vier tot vijf jaar nog eens 80 miljoen euro bijkomen. Dat meldt AZ-Online

In september maakte de Duitse suikerproducent Nordzucker AG al bekend aan de vooravond te staan van haar grootste investeringsprogramma in haar 175-jarige bestaan. Nu is bekend dat het voor 2014 om een bedrag gaat van 95 miljoen euro dat wordt besteed aan modernisering en uitbreiding. Dat is 15 tot 20 miljoen euro meer dan vorig jaar. 

Daarnaast wil Nordzucker de komende vier tot vijf jaar nog eens 80 miljoen euro in haar bedrijfsonderdelen steken. Daarvan moeten onder meer machines worden vervangen. Doel is volgens de bedrijfsleider van de productielocatie in Uelzen, Sven Buhrmann, om de beschikbaarheid en de betrouwbaarheid van de systemen te verbeteren en om de concurrentiepositie na het verdwijnen van het Europese suikerquotum in 2017 te verhogen. 

Zo moeten op de locatie in Uelzen dit jaar extra melasse tanks met een volume van 30.000 ton verrijzen. Daarmee wordt de opslagcapaciteit meer dan verdubbeld. De modernisering in het suikerhuis en het droogproces bedragen meer dan 7 miljoen euro. In 2015 worden voor 5,5 miljoen euro de verticale persen door vijf liggende vervangen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse suiker

Oekraïne blijft Europese suikervoorraden vullen

Analyse Suiker

Europese bietenoogst blijft op doorsnee steken

Analyse Suiker

Suikerprijzen stabiliseren zich in Europa

Analyse suiker

Suikerbietenprijs smaakt komend seizoen nóg zoeter

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden