Gezamenlijk betere kansen

ForFarmers en Agrifirm Plant kopen samen in

18 December 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

ForFarmers en Agrifirm Plant bundelen hun krachten middels een strategisch partnership op het gebied van meststoffen, zaaizaden en gewasbescherming. Daartoe tekenden de ondernemingen woensdag een overeenkomst.

Reden voor de bundeling van de inkoop en kennis van kunstmest, gewasbeschermingsmiddelen en zaaizaden is onder meer dat beide bedrijven gezamenlijk betere kansen zien in een toeleveringsmarkt waarop zeer grote internationale spelers actief zijn. 'Het laatste decennium zijn de toeleverende bedrijven door fusies en concentratie grote, sterke spelers geworden', licht Arno Oostdam, director communications bij Agrifirm, toe. 'Dan ben je met een groter inkoopvolume in het voordeel.' 

De overeenkomst heeft betrekking op de inkoop van meststoffen vanaf 1 juli 2015 en zaaizaden (gras, mais, granen en groenbemesters) en gewasbeschermingsmiddelen vanaf 1 januari 2016. ForFarmers en Agrifirm Plant verwachten door deze bundeling van inkoop hun positie op de internationale inkoopmarkt te kunnen versterken. 'Het partnership is zonder meer in het belang van onze klanten en leden. Een groter inkoopvolume geeft ons een sterkere inkooppositie waardoor we gunstigere inkoopcondities voor onze afnemers kunnen behalen.'

Daarnaast gaan de partners elkaar versterken op het gebied van kennisuitwisseling. Voor ForFarmers past deze stap in de strategie om te kiezen voor een aantal strategische partners in haar total feed business concept. Voor Agrifirm is deze stap een belangrijke invulling van de strategie om te groeien in de kernactiviteiten. Inkoop en toelevering van producten richting de plantaardige sectoren is één van deze vier strategische pijlers, naast diervoeders, co-producten en specialiteiten.  Zowel Agrifirm als ForFarmers menen dat de samenwerking op inkoop- en kennisgebied voordelen biedt voor hun klanten.

De samenwerking beperkt zich uitsluitend tot inkoop en kennisuitwisseling. De uitvoering van de inkoop zal uitgevoerd worden door Agrifirm Plant. In de markt blijven Agrifirm en ForFarmers volledig zelfstandig opereren en concurreren. Dit verandert niet ten opzichte van de huidige situatie. Zowel ForFarmers als Agrifirm blijven een volledig eigen assortiment voeren.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
realist 18 December 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/granenmarkt/artikel/10861225/ForFarmers-en-Agrifirm-Plant-kopen-samen-in]ForFarmers en Agrifirm Plant kopen samen in[/url]
Dit is het begin van een toekomstige fusie/ overname. Ik voorspel u dat in 2018 het nieuwe bedrijf de naam Agri Farmers heet.

Mooi afscheidsmoment voor dhr Looman om dit te realiseren.

Vervolgens nog de kleiner coöperaties die integreren zoals Rijnvallei . Zo komen alle coöperaties nog voor 2025 tot 1 grote coöperatie.

Ik weet dan een leuke naam voor dat bedrijf (zeg ik met een knipoog) CEBECO
Victor 19 December 2014
Denk dat u gelijk gaat krijgen.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
granen noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Analyse Voer

Middelgrote voercoöperatie ook vatbaar voor krimp

Interview Dick Hordijk

'Als Agrifirm nu de tering naar de nering zetten'

Nieuws Jaarcijfers

Miljoenenverlies dwingt Agrifirm tot reorganisatie

Nieuws Benoeming

ForFarmers vindt nieuwe CFO bij FrieslandCampina

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden