Tafelaardappelen

aardappelen aardappelverwerking

Achtergrond Agrico en Nedato

'Tafelaardappelen rendabel houden, dat is onze taak'

Aardappelcoöperaties Agrico en Nedato maakten bekend de mogelijkheden tot een samenwerking op het gebied van tafelaardappelen te verkennen. Dat is een interessante combinatie.
29 April 2022
aardappelen aardappelexport

Nieuws Aardappelen

Agrico en Nedato willen tafelaardappelen bundelen

Aardappelcoöperaties Nedato en Agrico, inclusief diens dochterbedrijf Leo de Kock, onderzoeken de mogelijkheden tot een intensieve samenwerking in tafelaardappelen. Daarbij beogen ze het hun assortiment aan tafelaardappelen collectief te vermarkten. De bedrijven willen uitzoeken of en hoe ze gedrieën op de veranderde marktomstandigheden in verse onbewerkte tafelaardappelen kunnen inspelen.
28 April 2022
aardappelen aardappelperceel poten

Analyse Aardappelen

Toch snel tafelaardappelen telen dit seizoen?

Hoe het areaal aardappelen in Noordwest-Europa dit jaar uitvalt, is zo aan het begin het seizoen altijd de vraag. De aardappelteelt valt onder te verdelen in verschillende segmenten, als pootgoed-, zetmeel-, chips-, tafel- en fritesaardappelen. De teelt voor de fritesproductie neemt qua areaal het leeuwendeel voor haar rekening neemt.
3 Maart 2022
aardappelen midden oosten irrigatie kibboets

Nieuws Aardappelen

Vorstschade aan vroege aardappelen in Israël

De tegenvallende kwaliteit van aardappelen in Europa door een nat groeiseizoen en matige omstandigheden tijdens de oogst zorgt dat er eerder dan normaal vroeg komt naar nieuwe aardappelen. Maar ook in Israël verloopt het groeiseizoen niet volgens het boekje.
23 Februari 2022
Restrain

Aangeboden door Restrain

Restrain en MH effectief voor tafelaardappelen

Ethyleen in combinatie met MH (Maleïnehydrazide) is geschikt als kiemremmer voor tafelaardappelen. Dat concludeert Restrain op basis van retail-ervaringen in Frankrijk en Engeland. Restrain adviseert de gecombineerde methode daarom voortaan ook in de Nederlandse toeleveringsketen van tafelaardappelen.
4 November 2021
aardappelen sorteren Agrifoto3

Inside Aardappelen

Tafelrassen scoren in pools Schaap Holland

Schaap Holland zet nette resultaten neer voor oogstjaar 2020 in hun consumptieaardappelpool. De poolprijs met voorverkoop en vooral die met bodemprijs scoren dit seizoen relatief goed. Het gaat dan om industrierassen. Dankzij de gunstige markt steken de tafelaardappelen daar qua prijs bovenuit.
9 Juli 2021
pootgoed Agrico Agrifoto markies

Inside Aardappelen

Dit zijn de uitbetaalprijzen van Agrico over oogst 2020

Agrico heeft vandaag (donderdag 8 juli) de uitbetalingsprijzen voor pootgoed en consumptieaardappelen van de oogst 2020 bekend gemaakt. De coöperatie is tevreden over het uiteindelijke resultaat dat gerealiseerd is in een 'zeer uitdagend seizoen'.
8 Juli 2021
aardappelen kisten Agrifoto Doré Tholen Alvantho

Inside Aardappelen

Veiling vroege aardappelen van start gegaan

De eerste vroege aardappelen zijn dinsdag 8 juni geveild door Alvantho op Tholen. Ondanks het koele voorjaar een dag eerder dan in 2020.
9 Juni 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief