DCA Spotprijs Fritesaardappelen

aardappelen Innovator

Gewastour aardappel - week 42

Innovators bijna binnen, maar raken plafond niet

Tot de afgelopen buien ging het aardappelrooien voorspoedig. De aardappeltelers die deelnemen aan de Boerenbusiness Gewastour zijn een behoorlijk eind op weg en het laatste perceel Innovator is in zicht. De schuren raken ook steeds voller, maar het plafond wordt naar verwachting niet geraakt.
22 Oktober 2021
Gewastour 2021

Gewastour Aardappel - week 40

Aardappeloogst verloopt niet overal vlekkeloos

Bij de meeste aardappeltelers is de hoofdoogst in volle gang en zijn de omstandigheden ideaal, maar in het zuiden verloopt het maar moeizaam. Daarnaast dringt de tijd gezien de weersomslag. Zijn er genoeg rooibare dagen of komt de aardappeloogst in het nauw?
15 Oktober 2021
frites aardappelverwerking

Inside Aardappelen

China gaat zelf flink meer frites produceren

Fritesfabrikanten in China schroeven de productie dit seizoen flink op. Daarmee anticiperen zij niet alleen op de groeiende vraag, maar ook op de lagere import afgelopen jaar als gevolg van de internationale logistieke verstoringen. Het vraagt wel om meer aanvoer van fritesaardappelen uit het buitenland, aangezien Chinese areaal is gekrompen.
13 Oktober 2021
Gewastour 2021

Gewastour Aardappel - week 40

Aardappelopbrengst naar boven bijgesteld

Tussen de regenbuien door zijn afgelopen weekend en deze week een aantal aardappelpercelen van de Boerenbusiness Gewastour gerooid en naar binnen gereden. Tijdens het rooien en inschuren valt op dat de kilo's iets hoger zijn dan de laatste proefrooiingen. De andere aardappeltelers stellen het rooien voorlopig uit.
8 Oktober 2021
beurs

Aangeboden door DCA-Markets

Is de futureprijs te hoog of de spotprijs te laag?

Hoe verhouden spotprijzen zich tot termijnmarktprijzen? Het verschil tussen de twee is de termijn. Spotprijzen zijn prijzen voor directe levering en termijnmarktprijzen zijn prijzen voor levering in de toekomst. Zo gesteld is het antwoord op de vraag vrij eenvoudig. Het verschil zit hem dus in de bewaarkosten.
5 Oktober 2021
aardappelen pootgoed aardappeloogst DeWulf

Gewastour aardappel - week 39

Aardappelrooien gaat vlot, maar minder piepers

Het aardappelrooien gaat in een rap tempo bij de Gewastour. De neerslag heeft veel goed gedaan en de aardappelen komen er mooi uit met weinig grond. Wel bevestigen de telers dat het aantal kilo's daadwerkelijk tegenvallen.
1 Oktober 2021
aardappelen aardappelbewaring

Inside Aardappelen

Stijgende kosten industrie risico voor aardappelprijs

Op dit moment is er vrijwel geen grondstof in de wereld die niet omhoogschiet en nieuwe hoogterecords aantikt. Wat betekent dit voor de prijsvorming van aardappelen?
30 September 2021
Gewastour 2021

Gewastour Proefrooiing - week 37

Proefrooicijfers: oogst fritesaardappelen laag

De proefrooicijfers bevestigen het beeld dat aardappeltelers al vermoedden: Uit de proefrooiingen van de Gewastour blijkt dat de gemiddelde opbrengst van het ras Innovator een stuk lager ligt dan voorgaande jaren. De spreiding loopt van 34 tot 68 ton per hectare. 
16 September 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden