Olie

olie Rotterdam shell

Nieuws Energie

Shell bouwt in Pernis biobrandstoffabriek

Shell gaat een biobrandstoffenfabriek bouwen zo maakte het bedrijf vandaag donderdag 16 september bekend. In de fabriek gaat duurzame vliegtuigbrandstof en biodiesel geproduceerd worden. Dat is deels uitafval maar ook uit plantaardige oliën.
16 September 2021
olie

Achtergrond Energie

OPEC+ zet doelprijs olie rond $70 per vat

De OPEC+ heeft deze week het besluit genomen over welke kant ze met de productie op willen. Heeft het kartel vertrouwen in groei en durven de plannen voor uitbreiding door te zetten? De elektriciteitsmarkt laat al een paar weken een duidelijk richting zien van hoger prijzen. Dat zet ook deze week door.
3 September 2021
zonnepanelen zonneenergie

Analyse Energie

Olie en stroom bewegen in tegengestelde richting

De olieprijs is deze week ligt gedaald. Is er sprake van een korte schrikreactie van de markt op een incidentele tegenvaller of is er iets fundamenteel aan het veranderen?
21 Augustus 2021
mais korrelmais

Nieuws Energie

Vrijstelling biobrandstof VS blijft, telers teleurgesteld

Een flinke tegenvaller voor de biobrandstofsector in de VS. Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft namelijk geoordeeld dat het voor kleinere olieraffinaderijen makkelijker wordt een ontheffing te krijgen voor het verplicht bijmengen van ethanol of andere hernieuwbare brandstoffen in hun producten.
28 Juni 2021
olie raffinaderij

Analyse Energie

Olie-industrie VS hard geraakt door cyberaanval

De elektriciteitsmarkt werd ook deze week weer gekenmerkt door extremen. Dat zien we de laatste maanden wel vaker maar vooral de prijsdalingen worden wel extremer. De olieindustrie in de VS is geraakt door een cyberaanval op de exploitant van een belangrijke pijpleiding voor het transport van benzine, diesel en kerosine langs de oostkust.
14 Mei 2021
Landbouwcongres Willem Middelkoop

Interview Willem Middelkoop

'Duurdere grondstoffen indicator van inflatiegolf'

Het is met de oplopende prijzen onrustig op de mondiale grondstoffenmarkten. Ook agrarische grondstoffen zijn de afgelopen maanden duurder geworden, waarbij prijzen op de hoogste niveaus komen in 10 jaar tijd. Boerenbusiness sprak met Willem Middelkoop, grondstoffenexpert en gelouterd belegger in grondstoffen, over wat er aan de hand is en wat de gevolgen zijn voor Nederland.
10 Mei 2021
olie

Analyse Energie

Olieprijs stabiliseert en haalt 70 dollar niet

De olieprijs is aan een gestage opmars bezig. De $70 grens was in zicht, maar de markt had niet voldoende momentum om deze psychologische grens te doorbreken. Verder wordt de elektriciteitsmarkt nog steeds gekenmerkt door flinke schommelingen en hopen ondernemers in de duurzame energie op een snelle kabinetsformatie. Onzekerheid over kabinetsbeleid remt volgens hen namelijk de energietransitie.
7 Mei 2021
olie olietanker

Nieuws Energie

EU importeert minder biodiesel

De Europese Unie heeft minder biodiesel ingevoerd in 2020 in vergelijking met 2019. Vooral Indonesië en Maleisië hebben flink minder biodiesel aan de EU geleverd. Volgens analisten hangt de daling samen met de verminderde vraag naar olieproducten vorig jaar.
21 April 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden