Boterprijzen

room

Analyse Zuivelbusiness

Botermarkt vertoont zich zwakker dan roommarkt

De roomprijs ligt dit jaar meer in lijn met de notering van boter dan in de afgelopen twee jaar. Toch is er nog steeds een aanzienlijk prijsverschil tussen de twee zuivelproducten die een correlatie hebben met elkaar. De afgelopen weken neemt dit verschil bovendien weer licht toe.
23 Augustus 2023
Boerenbusiness ecb

Analyse Zuivelbusiness

Waarom de ECB zich kan vastklampen aan boterprijs

Als zelfs de prestigieuze Britse zakenkrant Financial Times over de botermarkt schrijft, dan is er wel iets bijzonders aan de hand. En dat is ook het geval. In tijden van torenhoge voedselinflatie in de Westerse wereld zijn de boterprijzen namelijk uitzondering op de regel. Dit biedt perspectief voor de Europese Centrale Bank (ECB) die met hun agressieve rentebeleid de inflatie zo snel mogelijk richting de streefnorm van 2% trachten te duwen.
21 Juni 2023
boter

Analyse Zuivel

Hoge boterprijs daalt, maar glijdt nog niet uit

Maandenlang lag de botermarkt er bijna onaangeroerd bij. Nu de economische teruggang ook op de zuivelmarkt vat heeft gekregen, buigen ook de hoge boterprijzen af.
12 Oktober 2022
zuivel boter

Analyse Boter

Nieuw record boterprijs ligt voor het grijpen

Na een dipje zitten de boterprijzen weer in de lift. Een nieuw prijsrecord lijkt een kwestie van tijd te zijn. De prijsondersteunende factoren wegen zwaarder dan de zorgen die er zijn over vraaguitval. Daar wordt wel over gesproken, maar geen concrete aanwijzingen van.
8 Juni 2022
Cheddar

Analyse Zuivel

Veel minnen, maar toch vertrouwen in zuivelmarkt

Cheddar noteert nog een klein plusje, voor het overige zijn er overal minnetjes te noteren op de zuivelmarkt. Voor een deel gaat het om kleine minnetjes, zoals bij rauwe melk, boter en de meeste kazen, bij de poeders, room en vooral magere melkconcentraat worden het stevige minnen.
13 Mei 2022
boter

Analyse Boter

Boterprijs daalt, maar zakt niet weg

De zuivelnoteringen hebben afgelopen weken een behoorlijke stap terug gedaan, zo ook de boterprijs. Toch is deze historisch gezien nog altijd hoog en dat blijft voorlopig waarschijnlijk ook zo. De markt staat namelijk nog steeds in het teken van krapte.
11 Mei 2022
boter

Analyse Boter

Kan opgeklopte boterprijs standhouden?

Hoewel boterhandelaren wel wat gewend zijn, is de markt nu net een achtbaan. Door de oorlog in Oekraïne zit er veel sentiment op de markt. Tot twee weken geleden schoten de prijzen omhoog. Intussen heeft er een correctie plaatsgevonden. Wat kunnen we verwachten?
13 April 2022
zuivel kaas kaasproductie

Analyse Melk

Kaas houdt de stemming erin op kalmere markt

Met vloeibare zuivel over de gehele linie iets in de min en de melkpoeders grotendeels stabiel, bleef deze week alleen kaas nog over als product waarbij de prijzen nog stappen omhoog zette.
8 April 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden