Donald Trump

Boris Johnson

Opinie Joost Derks

Johnson heeft het lastig zonder Trump

Het gaat de Britten meer tijd kosten om een handelsakkoord te sluiten met de Verenigde Staten dan gedacht. Bovendien verloopt de handel met het Europese vasteland na de brexit moeilijk. De recente opleving van het pond heeft mogelijk een wankele basis.
1 April 2021
financieel valuta dollar biljetten

Opinie Joost Derks

Dollar hield zich koest onder Trump

De dollar gedroeg zich opvallend onopvallend tijdens de regeerperiode van Donald Trump. De koersschommelingen waren een stuk kleiner dan tijdens de voorgaande presidenten.
21 Januari 2021
melk zuivel Verenigde Staten

Business Zuivel

Voedselopkoop steunt Amerikaanse zuivelmarkt

Het programma voor voedselopkoop in de Verenigde Staten geeft de zuivelmarkt een boost. De Amerikaanse overheid heeft deze week bekend gemaakt opnieuw $1,5 miljard uit te trekken. Het is inmiddels de vijfde ronde van deze steunmaatregel, bedoeld om agrarische markten door de coronacrisis te loodsen.
8 Januari 2021
Joe Biden

Inside Rente

Economische effecten van Amerikaanse verkiezingen

Officieel is het nog altijd niet, maar de kans is heel groot dat Joe Biden de volgende Amerikaanse president is. De Senaat blijft hoogstwaarschijnlijk in Republikeinse handen. De uitslag van de verkiezingen is een mooi voorbeeld hoe zeer de economie en de financiële markten uit elkaar zijn gegroeid.  
13 November 2020
Joe Biden

Analyse Verkiezingen VS

Wat Joe Biden in petto heeft voor Amerikaanse boeren

Joe Biden heeft de verkiezingen gewonnen en verstoot Donald Trump in januari uit het witte huis. Een zenuwslopende strijd komt daarmee ten einde. Dat het politieke beleid in de VS de komende jaren van kleur verschiet, is klip en klaar. Maar wat wil de nieuwe president precies met de landbouw? Grote combines en dikke John Deere's lijken niet in het straatje van de democraat te passen. 
7 November 2020
china McDonalds

Opinie Han de Jong

China trekt de kar, maar economie VS houdt stand

Een ware achtbaan. Dat zijn de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. De tweede lockdown lijkt economisch minder schade op te leveren. China trekt op het wereldtoneel de economische kar, maar de Amerikaanse economie houdt opmerkelijk goed stand. Ondanks de derde golf daar.
6 November 2020
melkveebedrijf Verenigde Staten

Analyse Presidentsverkiezingen

Amerikaanse boer wil Trump, maar krijgt Biden?

Amerika is verdeeld wat betreft de keuze voor een nieuwe (of blijvende) president. Wordt het Biden, of toch nog Trump? Hoe zit dat met agrarisch ondernemers in het land? Kijkend naar de kaart dan lijkt het alsof de grootste 'melkvee staten' hun pijlen richten op Biden. Verder ingezoomd ontstaat er toch een heel ander beeld.
5 November 2020
Trump

Nieuws Verkiezingen VS

Beleid Trump raakt varkensmarkt VS hard

Geen andere agrarische sector in de Verenigde Staten is zo hard geraakt door de handelsoorlogen van Donald Trump als de varkenshouderij. Terwijl de Europese varkensprijs naar recordhoogte steeg, zakte de Amerikaanse variant tot op de bodem.
28 Oktober 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden