Bedrijfsnieuws Danish Crown

Danish Crown

Nieuws Varkens

Danish Crown start per direct met reorganisaties

Varkensvleesgigant Danish Crown heeft een nieuw reorganisatieplan aangekondigd. Het bedrijf kiest er niet alleen voor om te bezuinigen, maar beoogt ook hun winst te vergroten met nieuwe strategieën. Aanpassingen in de bedrijfsstructuur moeten jaarlijks tussen de €200 miljoen en €270 miljoen opleveren.
21 Augustus 2023
Vion Food Group

Nieuws Samenwerking

Vion en Danish Crown sluiten pact in Duitsland

Vion en Danish Crown starten samenwerking een samenwerking om runderen te slachten in Noord Duitsland, zo schrijft Vion in hun persbericht. Directeur van Vions Noord-Duitse afdeling Zucht-Nutzvieh geeft aan blij te zijn dat ze slachtcapaciteit aan kunnen blijven bieden in Noord-Duitsland.
13 Juli 2023
Danish Crown

Nieuws Varkens

Danish Crown ziet omzet biologisch vlees afnemen

De omzet van omzet van Friland (de biologische tak van Danish Crown) valt in de eerste helft van 2023 maar liefst 13% lager uit, zo laat het bedrijf weten in een persbericht. De omzet daalde van €73,69 miljoen in de tweede helft van vorig jaar tot €64,16 miljoen. Toch spreekt CEO Claus Hein van een meevaller.
7 Juni 2023
Danish Crown

Nieuws Halfjaarcijfers

Lege slachthaken en lagere winst bij Danish Crown

Het zijn uitdagende tijden voor het Deense coöperatieve vleesconcern Danish Crown. Waar de kosten flink zijn opgelopen, laat het varkensaanbod in Denemarken een historisch grote teruggang zien. De combinatie van deze factoren maakt dat de winst in de eerste helft van het gebroken boekjaar 2022/23 behoorlijk omlaag ging. Intern reorganiseren is enige remedie om concurrerend te blijven.  
30 Mei 2023
Danish Crown

Nieuws Varkens

Vleesgigant Danish Crown reorganiseert in Duitsland

Het snel teruglopende varkensaanbod in Duitsland dwingt het coöperatieve Deense slachtconcern Danish Crown tot een reorganisatie van de activiteiten op de Duitse markt.
23 Januari 2023
Danish Crown

Nieuws Jaarcijfers

Danish Crown ondanks recordwinst niet tevreden

Het Deense vleesconcern Danish Crown zag de omzet in het gebroken boekjaar 2021/22 met 10% toenemen tot omgerekend €8,6 miljard. De winst nam een fractie toe ten opzichte van de recordwinst van het vorige boekjaar, waardoor het bedrijf eveneens iets meer dividend kan verdelen. Toch is het vleesconcern niet tevreden over de varkensvleesdivisie. Door de inflatie switcht de consument daarbij vaker naar private label. 
22 November 2022
Danish Crown

Nieuws Varkens

Danish Crown ontslaat honderden uitbeners

Het Deense coöperatieve slachtconcern Danish Crown gaat flink saneren in het personeelsbestand. De reden hiervan is dat het varkensaanbod zo krap is, dat er sprake is van een overcapaciteit in twee slachthuizen. Circa 350 uitbeners komen op straat te staan.
16 September 2022
Danish Crown

Nieuws Halfjaarcijfers

Winst Danish Crown blijft hoog, ondanks inflatie

Hoewel het resultaat van Danish Crown lager uitpakt, boekt het Deense slachtconcern nog altijd een dikke winst. In de eerste helft van het gebroken boekjaar 2021/22 werd een winst geboekt van omgerekend €147 miljoen euro.
20 Mei 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden