Slachterijen

slachterij

Nieuws Dierenwelzijn

NVWA sluit Gosschalk na nieuwe overtredingen

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft Exportslachterij Gosschalk per direct gesloten, nadat zij de afgelopen dagen nieuwe overtredingen met betrekking tot dierenwelzijn heeft geconstateerd. 
2 Juli 2021
McDonalds

Nieuws Dierenwelzijn

McDonalds stopt met slachthuis na beelden

McDonalds is per direct gestopt met het afnemen van vlees van slachthuis Gosschalk nadat gisteren beelden naar buiten kwamen waarop te zien is dat varkens en koeien worden mishandeld. Circa 20% van het rundvlees voor de hamburgers in Nederland van de fastfoodketen kwamen van de slachterij.
29 Juni 2021
slachterij vleesverwerking

Nieuws Varkens

Weeralarm ook code rood voor slachtcapaciteit?

De slechte weersomstandigheden hebben ertoe geleid dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) geen toezichthouders op pad stuurde tijdens de code rood. Dit betekende dat slachterijen maandagochtend niet konden slachten omdat er geen keurmeesters aanwezig waren.
16 Februari 2021
Danish Crown

Nieuws Danish Crown

Eerste Deense slachterij getroffen door corona

In een slachterij van de Deense vleesverwerker Danish Crown is het coronavirus vastgesteld. Binnen 48 uur werden 3 werknemers positief getest. Tot op heden leken Scandinavische slachterijen aan de coronaproblematiek te ontkomen.
30 Juli 2020
slachterij vleesverwerking

Nieuws Coronavirus

Schouten met sector in gesprek over slachttempo

Landbouwminister Carola Schouten gaat met brancheorganisaties van varkens- en pluimveeslachterijen in gesprek over het verlagen van de productiesnelheid in slachterijen.
1 Juli 2020
slachterij vleesverwerking

Nieuws Coronacrisis

Westfleisch doet uitzendkracht in de ban

Het tumult rondom de corona-uitbraak onder arbeidsmigranten brengt, naast veel problemen, ook een positieve verandering met zich mee. Zo kondigt Westfleisch vandaag aan dat zij het inhuren van arbeidsmigranten via uitzendbureaus in de ban wil doen door de werknemers op eigen contracten aan te nemen.
24 Juni 2020
slachterij vleesverwerking

Nieuws Coronacrisis

Tweede Kamer: 'Per direct minder slachten'

Een meerderheid in de Tweede Kamer heeft een handvol moties aangenomen die de slachterijen opdragen hun werkwijze aan te passen, vanwege het corona virus.
23 Juni 2020
slachterij varkensvlees varkens - agri

Nieuws Van Rooi Meat

Van Rooi Meat in Helmond deels open via test

Vleesverwerker Van Rooi Meat in Helmond heeft vanaf vandaag (9 juni) haar werkzaamheden weer beperkt opgepakt, dat meldt het Eindhovens Dagblad
9 Juni 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden