Slachtcijfers varkens

slachterij varkensvlees

Nieuws Varkens

Minder varkens geslacht in 2023, wél meer export

De krimpende varkensstapel in ons land heeft ook effect op de slachtcijfers. Sinds 2016 werden in Nederland jaarlijks meer dan 15 miljoen varkens geslacht, maar die aantallen worden niet meer gehaald. Opvallend genoeg nam de export van levende vleesvarkens wel toe.
8 Januari 2024
varkenshouderij varkens - agri

Analyse Varkens

Verlagen beursprijs varkens onvermijdelijk

Aan een verlaging van de DCA-Beursprijs 2.0 voor varkens is deze week eigenlijk geen ontkomen meer mogelijk. Alles wat met varkens en varkensvleesprijzen te maken had ging onderuit. In met name Duitsland werden ook sterk minder varkens geslacht.
18 Augustus 2023
varkenstransport varkens

Nieuws Varkens

Duitsland slacht dit jaar fors minder varkens

Het aantal Duitse varkensslachtingen in de eerste helft van 2023 wederom afgenomen, zo blijkt uit data van het statistiekbureau van de Duitse overheid Destatis. Door het lagere slachtcijfer daalt de Duitse vleesproductie. Daarnaast neemt de afhankelijkheid van varkensimporten toe.
15 Augustus 2023
varkenshouderij varkens - agri

Analyse varkens

Varkensprijs stabiel bij blijvend moeizame afzet

Na een aantal weken van druk op de varkensprijzen en afwaarderingen lijkt het tij iets te keren. Eerder deze week bleef de biggenprijs al stabiel. Ditmaal is het de beurt aan de varkensprijs.
11 Augustus 2023
china varkensvlees

Analyse Varkens

Hoe beweegt varkensprijs buiten Europa?

Waar de varkensprijzen in Europa in de afgelopen weken flink zijn afgewaardeerd, staat ook de Amerikaanse varkensprijs stevig onder druk. In China zijn de varkensprijzen in het najaar juist hard opgelopen, al vindt daar nu weer een correctie plaats. Wat zijn de marktverwachtingen? 
7 November 2022
slachterij varkensvlees varkens - agri

Nieuws Varkensvlees

Europa produceert minder varkensvlees

De Europese varkensvleesproductie daalt, zo concludeert de Rabobank in een nieuw rapport. Ook de vraag naar varkensvlees blijft achter. Tussen januari en juli vielen de exportcijfers van de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk 23% lager uit. Wel verwacht de bank dat de export richting voornamelijk Zuid Korea en China aantrekt.
1 November 2022
slachterij varkens - agri

Analyse Varkens

Lichtpuntjes varkensmarkt, maar geen jubelstemming

De situatie op de varkensmarkt lijkt zich verder te ontspannen. Vanuit de markt klinken wat positievere signalen over de vleeshandel.
1 Juni 2022
slachterij varkensvlees

Nieuws Varkens

Minder varkens geslacht in Europese Unie

De Europese productie van varkensvlees lijkt na een aantal jaren van groei nu een dalende trend te hebben ingezet. De verschillen tussen de landen onderling zijn wel groot.
31 Mei 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden