D66

Pieter Omtzigt

Politiek Peiling

D66 verliest fors, Omtzigt snoept zetels af van BBB

D66 heeft fors verloren in laatste peiling. Als er nu verkiezingen voor de Tweede Kamer waren gehouden, komt de partij van Sigrid Kaag uit op 17 zetels. Dit zijn er 7 minder dan nu en nog eens 2 minder dan bij de verkiezingen van 2017. Pieter Omtzigt is immens populair, maar snoept wel zetels af van BBB.
3 Oktober 2021
verkiezingen

Nieuws Verkiezingen

Van der Plas euforisch, De Groot wil minister worden

Caroline van der Plas heeft altijd geloofd dat haar partij BoerBurgerBeweging (BBB) op voldoende steun kon rekenen. Toch kwam de uitslag van de eerste exitpoll van de verkiezingen echt binnen. Een andere winnaar, D66-Kamerlid Tjeerd de Groot loopt niet weg voor de ministerspost van Landbouw in het nieuw te vormen kabinet.
18 Maart 2021
Tjeerd de Groot

Interview Tjeerd de Groot

'Sprookjes dat het zonder halvering veestapel kan'

De man die de veestapel wil halveren, meer introductie behoeft Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot (52) tegenwoordig niet. Zijn uitspraak was anderhalf jaar geleden directe aanleiding voor de boerenprotesten. Boerenbusiness vraagt de nummer 8 op de lijst van D66 naar zijn visie.
16 Maart 2021
Tjeerd de Groot

Nieuws Politiek

D66'er De Groot nu ook in de Kamer gebeten hond

Zijn uitspraak over het halveren van de veestapel was de druppel die de emmer deed overlopen, waardoor precies een jaar geleden het grootste boerenprotest ooit in Den Haag plaatsvond. Een jaar na dato kreeg D66'er Tjeerd de Groot ook de hoon van collega politici over zich heen.
1 Oktober 2020
Tjeerd de Groot

Politiek Tjeerd de Groot

D66 wil revolutie in de landbouw

De Tweede Kamerverkiezingen komen dichterbij. In maart 2021 mogen we opnieuw naar de stembus. Hoewel de campagnes nog moeten beginnen, maken veel partijen nu alvast hun standpunten bekend. Vandaag belichten we de agrarische thema's uit het partijprogramma van D66. Hun inzet: een halvering van de veestapel.
23 September 2020
boer klompen

Nieuws Boerenprotest

CDA denkt richting D66: krimp landbouwsector

Het CDA denkt na over een koerswijziging voor de Nederlandse land- en tuinbouw. Volgens het wetenschappelijk instituut van de politieke partij, met traditioneel een boerenachterban, moet de boer af van de bulkproductie en meer geld kunnen verdienen aan kwaliteitsproducten. 
7 November 2019
euro tarwe - agri

Opinie Kees Maas

Boeren is een economische activiteit

Soms heb je een druppel nodig die de emmer doet overlopen. Dit jaar was die druppel daar (het waren er 66 en nu snapt u waar de D van D66 voor staat). Blijkbaar gaan ze er in de politiek, Randstad en ministeries aan voorbij dat boeren een economische activiteit is.
6 November 2019
Respect

Opinie Jaap Majoor

Houd moed boeren, over 30 jaar komt de waardering

Met verbazing las ik de oplossing van D66 voor het stikstofprobleem.
 De helft van de Nederlandse pluimvee- en varkensstapel weg en het stikstofprobleem is opgelost. 
Hoe simpel, zegt de heer Tjeerd de Groot van D66. Het kost maar 1% van de economie.
11 September 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden