Engeland

grond verenigd koninkrijk Boerenbusiness

Nieuws Gene editing

VK zet de eerste stap richting nieuwe veredeling

De regering van het Verenigd Koninkrijk heeft een eerste stap gezet in nieuwe wetgeving rondom gene editing technieken (bijvoorbeeld CRISPR-Cas). Door de weg die het Engels ministerie van landbouw (Defra) in is geslagen na de Brexit wordt het voor wetenschappers in Engeland makkelijker gewroden nieuwe veredelingstechnieken toe te passen.
25 Januari 2022
transport Brexit Engeland

Opinie Jaap Majoor

Opent Engeland na de brexit onze ogen?

Omdat Engeland nu buiten de EU valt, is het voor hun moeilijker geworden om mensen uit Oost-Europa een werkvergunning te geven. Gevolg: het land is ontwricht door een gebrek aan werknemers voor het uitvoeren van het dagelijks werk. Dit moet toch ook onze ogen openen.
22 Oktober 2021
Engeland verenigd koninkrijk

Opinie Niels van der Boom

Jeremy Clarkson doet wat Yvon Jaspers niet lukte

Het kan niemand in agrarische kringen zijn ontgaan. Voormalig TopGear-ster en 'petrolhead' Jeremy Clarkson geeft kijkers van streamingsdienst Amazon Prime gedurende 8 hilarische afleveringen een kijkje op zijn boerderij in het idyllisch Engels landschap. Wie denkt dat het om racen met trekkers en zoveel mogelijk pk's gaat, heeft het mis
2 Juli 2021
Engeland Groot Brittannie

Inside Melk

Melkproductie VK haalt nieuwe recordpiek in april

Het Verenigd Koninkrijk (VK) heeft in april weer een record melkproductie behaald. Ook in maart lag de melkaanvoer bij de verwerkers bij de Britten al flink hoger dan het jaar ervoor. De aanvoer in april overtreft de verwachtingen.
18 Mei 2021
Boerenbusiness

Inside Aardappelen

Britse aardappelmarkt barst helemaal los

Waar op het vaste land van Noordwest-Europa de coronapandemie nog steeds een deken dikke deken op de samenleving legt, is de bevrijding in Engeland ingezet. In Nederland en België worden de versoepelingen steeds weer uitgesteld. In Duitsland worden de touwtjes weer verder aangetrokken door het oplopend aantal besmettingen.
16 April 2021
supermarkt groente

Nieuws Verenigd Koninkrijk

Supermarkt eist dat boeren CO2-neutraal worden

De Britse supermarktketen Morrisons kondigde maandag (8 maart) aan vanaf 2030 CO2-neutraal te willen zijn. Daarmee loopt het concern naar eigen zeggen 5 jaar voor op de concurrentie. Het bedrijf eist ook van zijn leveranciers dat ze CO2-neutraal produceren, ook de circa 3.000 boeren die Morrisons beleveren.
9 Maart 2021
dicht Boerenbusiness

Nieuws Coronavirus

Aardappelspecialist VK dicht na corona uitbraak

Aardappelspecialiteitenproducent Aunt Bessie's uit de Oost-Engelse kustplaats Hull heeft op 16 september de deuren gesloten na een serie van corona-uitbraken binnen het bedrijf. Ook de naastgelegen fabriek van Chaucer Foods heeft uit voorzorgsmaatregelen de deuren gesloten.
17 September 2020
melkveebedrijf koeien koeienstal voerhek Engeland UK

Nieuws Coronacrisis

Weinig animo voor steun onder Britse melkers

Britse melkveehouders krijgen langer de tijd om subsidie aan te vragen bij de overheid als ondersteuning tijdens de coronacrisis. Slechts 174 melkveehouders hebben zich aangemeld voor de overheidssubsidie, melkveehouders vinden de criteria waaraan zij moeten voldoen te streng.
13 Augustus 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden