Melkveehouderij Canada

melk zuivel Verenigde Staten

Nieuws USMCA

Canada moet zuivelmarkt meer openstellen voor VS

Canada moet de binnenlandse zuivelmarkt meer openstellen voor Amerikaanse zuivelproducenten, zo heeft de geschillencommissie van het vrijhandelsverdrag tussen de VS, Canada en Mexico (USMCA) geoordeeld.
6 Januari 2022
overstroming australie

Nieuws British Columbia

Zware overstromingen treft Canadese melkveehouders

De Canadese provincie British Columbia wordt momenteel  geteisterd door hevige overstromingen. Het openbare leven in de provincie is zwaar verstoord en honderden boerenbedrijven zijn getroffen. Melkveehouders in de regio moeten daarom gedwongen evacueren en duizenden koeien zijn waarschijnlijk verdronken. 
18 November 2021
financieel valuta dollar

Nieuws USMCA

VS en Canada in de clinch over zuiveltarieven

De Verenigde Staten en Canada liggen met elkaar overhoop over de importtarieven die Canada hanteert op Amerikaanse zuivel. Volgens Canada is er niets aan de hand en voldoen zij aan de eisen van het USMCA-verdrag. De Amerikaanse overheid denkt daar anders over.
12 December 2020
melk melken melkveebedrijf

Nieuws Melk

Waarom zuivelindustrie in Canada op de schop moet

Een groep agri-food onderzoekers aan de universiteiten van Dalhousie en Guelph trekt aan de bel. Als er nu geen 20-jaren plan voor de Canadese zuivelindustrie op tafel komt, dan trekt de industrie aan het kortste eind en verliest het minstens de helft van de melkveehouders het komende decennium.
22 Oktober 2020
kaas Cheddar

Achtergrond Cheddar cheese

Wat is de connectie tussen cheddar kaas en Canada?

Ondanks dat de kaassoort 'cheddar' zijn herkomst vindt in de Engelse regio Somerset, zijn de kaassoort en Canada ook onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een groot deel van de Canadese kaasproductie bestaat namelijk uit cheddar en de historie reikt terug naar ver terug, met de Tweede Wereldoorlog als belangrijke schakel.
24 September 2020
canada

Nieuws CETA

Canadese melkers wachten nog altijd op compensatie

Bij het sluiten van de handelsdeal tussen Canada en Europa (CETA) in 2017 en de Trans-Pacific deal (CPTPP) in 2018 werd de Canadese melkveehouders een compensatie beloofd. Inmiddels is er al enige tijd verstreken, maar nog altijd geen compensatie ontvangen. Fastfoodketen McDonald's zorgt daarentegen wel voor een beetje extra waardering.
17 Juli 2020
canada

Nieuws Coronavirus

Na India en VS moet ook Canada de melk laten lopen

De sfeer op de wereldwijde zuivelmarkt lijkt steeds grimmiger te worden. Na India en de Verenigde Staten is het ook de beurt aan Canadese melkveehouders om hun kostbare melk weg te laten lopen.
3 April 2020
financieel dollar biljetten

Nieuws USMCA

NAFTA 2.0 door de Senaat, opsteker voor boer in VS

Het vrijhandelsverdrag tussen de VS, Canada en Mexico, dat luistert naar de naam USMCA, is bijna kogeltjerond. De Amerikaanse Senaat heeft deze week ingestemd met de deal. Mexico gaf al groen licht en ook Canada gaat zeer waarschijnlijk akkoord.
21 Januari 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden