Melkveehouderij Duitsland

melk zuivel

Analyse Melk

Duitse melkaanvoer was ook in oktober krap

De Duitse melkaanvoer is in de maand oktober niet hersteld van het zwakke resultaat dat werd behaald in de maand september. De geproduceerde volumes lagen opnieuw aanzienlijk onder het niveau van een jaar eerder.
14 December 2021
melken koeien

Inside Melk

Duitse melkaanvoer start jaar lager dan gemiddeld

De totale melkproductie in Duitsland lag afgelopen jaar 0,4% hoger dan het jaar daarvoor. Het nieuwe jaar start niet per se positief voor wat betreft de melkproductie. Over januari komt de melkaanvoer namelijk onder het langjarig gemiddelde uit. Het gat met vorig jaar is zelfs nog groter.
18 Maart 2021
melk melken

Inside Melk

Duitse melkaanvoer eindigt boven 5-jarig gemiddelde

Melkveehouders in Duitsland hebben in de maand december iets minder melk geproduceerd dan een jaar eerder, zo tonen nieuwe cijfers van de Europese Commissie aan. In vergelijking tot het 5-jarig gemiddelde is wel een kleine plus zichtbaar. Nu de cijfers over december bekend zijn, kan de balans voor heel 2020 opgemaakt worden.
17 Februari 2021
Duitsland boerenprotest

Nieuws Boerenprotest

Duitse boeren in protest bij melkfabriek en slachterij

Melkveehouders in Duitsland zijn voornemens om woensdag (11 november) massaal te protesteren bij zuivelfabrieken. De reden is de lage, niet kostendekkende melkprijs. Ook slachterijen kunnen hun borst nat maken, al beloven de boeren dat het vredige protesten worden.
9 November 2020
afrikaanse varkenspest

Analyse Afrikaanse Varkenspest

AVP raakt niet alleen Duitse varkenssector

Het aantal besmettingen met Afrikaanse varkenspest in Duitsland blijft oplopen. Gisteren (22 oktober) werden nog eens 6 gevallen bevestigd. De teller in Brandenburg staat nu op 86 officieel geregistreerde besmettingen. 
23 Oktober 2020
mais limagrain

Nieuws Duitsland

Duitse maïsoogst neemt angst voertekort niet weg

Niet alleen in Nederland hebben veehouders moeite om voldoende voer aan te houden. De aanhoudende droogte van de afgelopen 3 jaar zet veel Duitse collega's met de rug tegen de muur. Ondanks de regen van de afgelopen weken leeft het gros in angst om de kuilen niet rijkelijk te kunnen vullen.
3 September 2020
Glyfosaat Roundup

Nieuws Glyfosaat

Duitse zuivelaar zet verbod op glyfosaat en non EU-voer

De Duitse zuivelverwerker Schwarzwaldmilch heeft aangekondigd per 1 juli een verbod op glyfosaat en op aankopen van eiwitvoeder buiten Europa te hanteren voor haar leden. Het verbod is onderdeel van uitgebreide duurzaamheidsmaatregelen op het gebied van landbouw, milieu en klimaat.
2 Juli 2020
supermarkt Aldi

Nieuws Boerenprotest

Aldi verhoogt melkprijs onder druk van boeren

Het boerenprotest heeft gewerkt: de Duitse supermarktketens Aldi Nord en Aldi Süd hebben de prijzen voor consumptiemelk en andere vloeibare zuivelproducten aanzienlijk verhoogd.
5 Mei 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden