Countus Varkensindex

varkenshouderij varkens - agri

Analyse DCA Varkensindex

Varkensindex zakt fors terug

De corona-pandemie heeft duidelijk vat op de varkenssector. De noteringen zijn hard gedaald, waardoor de varkens- en biggenindex ook fors terugzakken.
14 April 2020
varkenshouderij varkens - agri

Analyse Countus Varkens Index

Varkensindex stijgt voorlopig niet verder

De Countus vleesvarkensindex en Countus biggenindex hebben de afgelopen weken een stijgende koers laten zien. De biggenindex bereikte zelfs een ongekend hoog niveau, ruim boven de 200 punten. Door de coronacrisis is het hoogtepunt echter bereikt.
23 Maart 2020
varkenshouderij varkens - agri

Analyse Countus varkensindex

Rendement varkenshouder verliest terrein

De dalende varkens- en biggenprijzen aan het begin van dit jaar werken door in de Countus varkensindex. Op de wat langere termijn kunnen de indexen weer wat herstellen.
21 Januari 2020
varkenshouderij

Analyse Countus Varkensindex

Varkensindexen opnieuw verder omhoog

De Countus Vleesvarkensindex en Countus Biggenindex zijn in de maand november weer gestegen, waardoor de Biggenindex dit jaar ook een recordniveau heeft neergezet. De verwachting is echter wel dat beide sectoren nu een stabielere periode tegemoet gaan.
4 December 2019
varkenshouderij

Analyse Countus Varkensindex

Varkensindexen zijn koersvast

De Countus Vleesvarkensindex en Countus Biggenindex hebben de afgelopen weken vastgehouden aan de ingezette koers. Dit betekent dat de Vleesvarkensindex verder omlaag is gegaan en de Biggenindex blijft stijgen. Wat is de verwachting voor de komende weken?
6 November 2019
varkenshouderij

Analyse Countus Varkensindexen

Vleesvarkensindex daalt, Biggenindex stijgt verder

De Countus Vleesvarkensindex noteerde afgelopen maand het hoogste niveau ooit, maar heeft inmiddels een daling ingezet. Daarentegen toont de Countus Biggenindex weer een stijging. Houdt het die lijn de komende weken vast?
4 Oktober 2019
varkenshouderij varkensstal

Analyse Countus Varkensindex

Vleesvarkensindex op hoogste niveau ooit

Het rendement van vleesvarkenshouders heeft het hoogste niveau sinds het ontstaan van de Countus Vleesvarkensindex bereikt. Uit de prognose blijkt dat wordt toegewerkt naar een piek, om vervolgens een daling in te zetten. Ook de Countus Biggenindex heeft positievere ondertoon gekregen.
4 September 2019
varkenshouderij biggen varkens - agri

Analyse Countus Varkensindex

Hoe ver zakt rendement zeugenhouder af?

Het rendement van zeugenhouders is op weg naar een niveau dat benedengemiddeld ligt, zo toont de Countus Biggenindex. Toch lijkt de bodem wel in zicht te zijn. Daarentegen heeft de Countus Vleesvarkensindex de stijgende lijn na een korte dip weer hervat.
6 Augustus 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden