DCA-Markets

slagroom

Analyse Zuivelbusiness

Hoogtevrees wordt voelbaar op zuivelmarkten

Op delen van de zuivelmarkt zijn de prijzen in de voorbije week zo hard omhoog gegaan dat partijen last beginnen te krijgen van hoogtevrees. Roomprijzen van meer dan €8000 per ton en foliekaasprijzen die tegen de €5000 aan hikken, stellen de zenuwen van menige partij op de proef. Toch wordt gekocht, want de angst om geen product te kunnen bemachtigen is sterker.
18 Maart 2022
aardappelen supermarkt Albert Heijn

Analyse BB Biologisch

Weinig vraag en handel op biologische markt

Het is duwen en trekken om wat gedaan te krijgen als het gaat om de handel in biologische aardappelen, uien en peen. Het vaste werk loopt door, maar extra vraag is er op het moment weinig. Dat maakt dat er niet veel handel gedaan wordt op de vrije dagmarkt.
17 Maart 2022
ploegen grondbewerking biologisch Ecoploeg

Nieuws BB Biologisch

Onzekerheid overheerst op de biologische markt

Er wordt relatief weinig handel gedaan in biologische aardappelen, uien en peen. Een deel van de telers maakt zich daar nog niet zo veel zorgen over terwijl bij anderen de twijfel toeslaat. Zeker als de kwaliteit van het product terug loopt zijn die boeren opzoek naar een koper.
10 Maart 2022
uien

Analyse BB Biologisch

Weinig handel in een stroeve biologische markt

De handel in biologische aardappelen, uien en peen loopt stroef op het moment. Er wordt niet veel vrije handel gedaan en over het algemeen laat de kwaliteit van de producten nogal eens te wensen over. Dat helpt de stemming op de markt bepaald niet.
3 Maart 2022
aardappelen

Analyse BB Biologisch

Kwaliteit is hét grote punt op de biologische markt

De markt voor biologische aardappelen, uien en peen blijft stabiel. Er wordt wel handel gedaan, maar het is volgens de handel allemaal niet overdreven druk. Afnemers zijn voorzichtig en boeren voelen ook niet de noodzaak snel afscheid te nemen van de producten.
24 Februari 2022
uien

Analyse BB Biologisch

Verwachting en realiteit loopt uiteen op biomarkt

De handel in biologische aardappelen, uien en peen staat op een laag pitje. Er wordt wel wat gedaan maar door de bank genomen is de markt tam volgens handelaren. Vooral bij de aardappelen en uien zijn handelaren door de combinatie van sterk wisselende kwaliteit en relatief hoge prijzen voorzichtig.
17 Februari 2022
aardappelen Albert Heijn biologisch

Analyse BB Biologisch

Biologische markten lopen stroef en moeizaam

Op de biologische markten voor uien en peen blijft de stemming redelijk vast. Voor aardappelen geldt dat er nog steeds weinig tot geen actie is en lijkt iedereen voorlopig voldoende 'gedekt'. Wat betekent dit voor de DCA Indicatieprijzen van deze week?
3 Februari 2022
aardappelen supermarkt Albert Heijn

Analyse BB Biologisch

Afnemers zijn voorzichtig op de biologische markt

De stemming onder telers van biologische aardappelen en uien is goed. De kwaliteit van producten in de schuur loopt wel zeer uiteen. Dat maakt handelaren voorzichtig. Voor goede uien en aardappelen (en mindere mate peen) zijn zeker kopers. Alleen willen de verwerkers geen grote werkvoorraden aanhouden.
27 Januari 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden