DCA-Markets

aardappelen kisten bewaring aardappelbewaring consumptieaardappelen

Analyse BB Biologisch

Aanbod komt voorzichtig los op de biomarkt

De goede stemming blijft op de markt voor biologische aardappelen en uien. Naar goede aardappelen en uien blijft het zoeken, en dat is voor de prijsvorming niet ongunstig. Telers hebben mede daardoor geen haast met verkopen. Verschillende handelaren merken wel dat als de prijs in de buurt komt van wat de boer in gedachte heeft, er wat makkelijker aanbod wordt gegeven vergeleken met een paar weken geleden.
20 Januari 2022
uien

Analyse BB Biologisch

Handel loopt de deur bij bioteler niet plat

De handel in biologische aardappelen, uien en peen loopt gestaag door. Het aanbod is niet overdreven groot en de prijzen zijn over het algemeen flink. Dat zorgt voor een redelijk goede stemming onder telers. Daar schuilt wel een gevaar in, stellen insiders.
13 Januari 2022
sorteren uien

Analyse BB Biologisch

Goede start van het nieuwe jaar op de biomarkt

Om aan de vraag naar biologische aardappelen, peen en uien te kunnen voldoen, moeten afnemers dieper in de buidel tasten. Dat komt niet doordat de handel aangetrokken is, maar vooral omdat telers de deur dichthouden als de prijs niet zint. Daarbij is kwaliteit wel een van de belangrijkste thema's.
6 Januari 2022
aardappelen Albert Heijn biologisch

Analyse BB Biologisch

Goede stemming zorgt niet voor extra handel

Met het vertrouwen onder de biologische akkerbouwers in de markt zit het wel goed. Dat leidt alleen niet tot handel in de laatste week van het jaar. Insiders noemen de markt rustig op het moment, wat ook niets vreemds is voor de week tussen kerst en oud en nieuw.
30 December 2021
aardappelen peen uien biologisch

Analyse BB Biologisch

Handel op de biologische markten trekt wat aan

De stemming op de markt voor biologische aardappelen en uien blijft goed en ook het sentiment op de peenmarkt is wat beter. Voor uien en peen vertaalt zich dat ook in voorzichtig stijgende prijzen. De aardappelprijs blijft daarentegen stabiel, maar wel op een relatief hoog niveau.
23 December 2021
peen

Analyse BB Biologisch

Vertrouwen groeit op de biologische markt

Het vertrouwen in de markt onder biologische akkerbouwers was al groot en dat lijkt zelfs nog wat beter te worden richting de tweede helft van het seizoen. Telers weten dat het aanbod in Noordwest-Europa bepaalt niet overhoudt en verwachten daarom dat er nog wel ruimte naar boven zit in de prijzen.
16 December 2021
aardappelen akkerbouw aardappelverwerking sorteren

Analyse BB Biologisch

Goede stemming, maar weinig handel op biomarkt

De stemming op de biologische aardappel- en uienmarkt blijft goed. Toch wordt er niet veel handel gedaan. Afnemers zijn aan de voorzichtige kant en boeren hebben niet bepaald haast om te verkopen. Zij zien dat er niet veel mooie partijen boven de markt hangen en denken dat de prijzen eerder oplopen dan zakken.
9 December 2021
aardappelen

Analyse BB Biologisch

Kwaliteit is leidend op de biologische markt

Er zijn weinig verschuivingen op de markt voor biologische aardappelen, uien en peen. Het aanbod van goede partijen aardappelen en uien is beperkt. De schaarste betekent alleen niet dat de prijzen maar blijven stijgen zo waarschuwen insiders. Peen blijft een beetje een vreemde eend in de bijt. Daar hebben afnemers juist de partijen voor het uitkiezen.
2 December 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden