DCA-Markets

peen foodbusiness

Analyse BB Biologisch

Nu zaken doen of toch wachten op de biomarkt?

De biologische aardappelmarkt stabiliseert. Prijzen zijn relatief goed en daar wil een deel van telers nu van profiteren. Op de uienmarkt is het relatief rustig. Telers bieden wel aan maar zeker de boeren met goede uien in de cel maken geen haast met verkopen. De biologische peenhandel blijft nog steeds moeizaam lopen. Door een groot aanbod is het zoeken naar kopers. Zou daar nog verandering in komen dit seizoen?
25 November 2021
aardappelen aardappelbewaring

Analyse BB Biologisch

Boer en handel naderen elkaar op biologische markt

De stemming op de biologische markt voor de akkerbouwgewassen wisselt nogal. Op aardappelmarkt is opperbest, verwerkers zijn goed de markt en komen de boer steeds verder tegemoet. Bij de uien is de stemming voor de langere termijn goed maar, het actuele aanbod van wat mindere uien tempert de gemoederen van het moment. Op de peen markt is het zoeken naar kopers door het ruime aanbod.
18 November 2021
sorteren uien

Analyse BB Biologisch

Biologische teler heeft moeite met afscheid nemen

Het is een beetje duwen en trekken op de markt voor biologische aardappelen en uien. Handel wil wel wat maar niet tegen elke prijs. Telers blijven rustig, houden vertrouwen en wachten af. In de biologische peen gebeurt weinig. Vooral de vraag voor de export ontbreekt op het moment
11 November 2021
uien uienbewaring

Analyse BB Biologisch

Handel op biologische markt trekt voorzichtig aan

Naar biologische aardappelen en uien wordt druk geïnformeerd. Telers en handelaren beginnen te wennen aan elkaars prijzen. De handel trekt daarmee ook geleidelijk wat aan. De biologische peenmarkt wijkt behoorlijk af en liep tot nu toe stroef. Gaat dat verschuiven nu de af land periode op z'n einde loopt?
4 November 2021
aardappelen kisten bewaring aardappelbewaring consumptieaardappelen

Analyse BB Biologisch

Kijken, kijken, niet kopen op biologische markt

Hoge verwachtingen en weinig handel. Zo laat de markt voor biologische aardappelen en uien zich het beste omschrijven. Niet veel handel geldt ook voor de biologische peen maar door de goede oogst is de stemming hier minder optimistisch.
28 Oktober 2021
peen

Analyse BB Biologisch

Optimisme overheerst op de biologische markten

Er is weinig handel in biologische aardappelen en uien. Wachten tot de prijzen nog verder oplopen, lijkt het devies onder boeren. De peenmarkt wijkt daarvan af. Hier is veel aanbod door goede opbrengsten. Telers willen wel verkopen, maar valt het niet altijd mee een koper te vinden.
21 Oktober 2021
uien

Nieuws Uien

DCA sleutelt aan spot- en forwardprijzen gele uien

DCA-Markets past de zogeheten spot- en forwardprijzen voor gele uien voor het lopende handelsseizoen 2021/22 aan.
15 Oktober 2021
aardappelen sorteren

Analyse BB Biologisch

Telers durven te wachten op de biologische markt

De boer heeft vertrouwen in de biologische aardappel- en uienmarkt. Dat er niet veel vraag is op het moment doet daar volgens handelaren niets aan af. De oogst ligt veilig achter de planken en telers wachten rustig af tot ze goed bod krijgen.
14 Oktober 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden