Zuivelmarkt VS

kaas

Nieuws Melk

VS claimt overwinning in kaasruzie met EU

Gruyère is een generieke kaassoort waarvan elke kaasproducent de naam mag gebruiken en niet enkel Zwitserse en Franse kaasmakers die voldoen aan een door de EU vastgelegde erkenningsregeling. Dit heeft een rechter in de Amerikaanse staat Virginia uitgesproken in een hoger beroep van een zaak uit 2020.
10 Januari 2022
melk zuivel Verenigde Staten

Nieuws USMCA

Canada moet zuivelmarkt meer openstellen voor VS

Canada moet de binnenlandse zuivelmarkt meer openstellen voor Amerikaanse zuivelproducenten, zo heeft de geschillencommissie van het vrijhandelsverdrag tussen de VS, Canada en Mexico (USMCA) geoordeeld.
6 Januari 2022
melk zuivel melkveebedrijf melkpoeder

Nieuws Melk

VS haalt EU in als grootste melkpoederexporteur

De Verenigde Staten halen de EU in als grootste exporteur van magere melkpoeder in de wereld. Dit verwacht het Amerikaanse ministerie van landbouw, USDA. In het net voorbije jaar 2021 is de export van dit product met 10% gestegen ten opzichte van 2020, aldus de laatste schatting. Europa blijft wel stevig aan kop met de kaasexport.
3 Januari 2022
Verenigde Staten

Inside Zuivelbusiness

Prima vooruitzichten op Amerikaanse zuivelmarkt

Net als hier in Europa heeft de Amerikaanse zuivelmarkt de wind in de zeilen. Ook voor 2022 zijn de verwachtingen goed te noemen. Het Amerikaanse landbouwministerie (USDA) rekent dan ook op een forse stijging van de melkprijs en hogere zuivelprijzen.
17 December 2021
containers

Inside Melk

Zuivelsector VS krijgt productie land niet uit

Grote logistieke verstoringen hebben zuivelexporteurs in de VS dit jaar al bijna $1 miljard (bijna €880 miljoen) gekost. Eind vorige week waren ze zelf het thema van een topoverleg van de Amerikaanse zuivelorganisatie NMPF met het Witte Huis, maar een oplossing is er nog niet.
15 November 2021
koeien Nieuw-Zeeland

Inside Melk

Wereldwijd prognoses over hogere melkprijs

De snelle opmars van de melkprijzen beperkt zich niet alleen tot Europa. Ook in de Verenigde Staten en met name in Nieuw-Zeeland zijn de verwachtingen hooggespannen.
13 Oktober 2021
mexico

Inside Melk

Waarom Mexico belangrijk blijft voor zuivelexport VS

Mexico is een belangrijke exportbestemming voor de Amerikaanse zuivelsector. Het buurland van de Verenigde Staten importeert doorgaans veel zuivel en dat zet de komende jaren nog wel even door. Waarom importeert Mexico zoveel zuivelproducten uit de Verenigde Staten?
27 Augustus 2021
melkveebedrijf koeien

Inside Melk

Melkveehouder VS gaat pittige periode tegemoet

De Amerikaanse melkaanvoer loopt ver voor op het niveau van vorig jaar. De zuivelsector lijkt er goed voor te staan, maar toch staan er grote uitdagingen voor de deur. Door het hele land is er sprake van droogte, waar de situatie in het westen al extreem valt te noemen. Voerprijzen zijn al torenhoog en veehouders maken zich zorgen.
25 Juni 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden