Zuivelmarkt VS

export

Inside Melk

Verenigde Staten zien zuivelexport stijgen

De Verenigde Staten hebben in april goede zaken gedaan op de wereldzuivelmarkt. Het land zag de geëxporteerde hoeveelheid zuivel over april fors groeien ten opzichte van april 2020.  Dat blijkt uit cijfers van de Zuivel Export Raad (USDEC) van het land.
11 Juni 2021
melkveebedrijf koeien koeienstal

Nieuws Melk

Zuivelsector VS krijgt Fair Trade-certificering

De Amerikaanse zuivelsector krijgt een Fair Trade- certificeringsprogramma. Hierin worden financiële premies verstrekt aan melkveehouders om de duurzaamheid te optimaliseren.
12 Mei 2021
koeien weidegang Verenigde Staten

Inside Melk

Amerikaanse melkaanvoer duikt onder vorig jaar

De melkveehouderijen in de Verenigde Staten hebben over de maand februari minder melk geleverd dan een jaar geleden in deze maand. Opvallend is dat de Amerikaanse melkveestapel fiks gegroeid is, maar de productie per koe lager uitkomt. Ook ten opzichte van januari is een stevige daling in de productie zichtbaar, al is dit in lijn met de seizoensmatige trend.
19 Maart 2021
koeien Verenigde Staten herfst

Inside Melk

Lichtpuntjes zichtbaar in Amerikaanse zuivelmarkt

16 Maart 2021
koeien Verenigde Staten

Inside Melk

Amerikaanse melkaanvoer zet opnieuw stap omhoog

Melkveehouders in de Verenigde Staten hebben vorige maand een fikse melkproductie neergezet. De melkaanvoer komt over de maand januari namelijk zo'n 1,1% hoger uit dan een maand eerder en noteert tevens het hoogste niveau sinds zeker 2003. De stevige groei van de melkveestapel lijkt hier de reden voor te zijn.
24 Februari 2021
export Scheepvaart

Inside Melk

Britten exporteren fors minder kaas naar VS

De export van zuivelproducten uit het Verenigd Koninkrijk is afgelopen jaar onder druk komen te staan. Dit komt deels door problemen in toeleveringsketens als gevolg van de coronacrisis. Met name de export van melkconcentraat en melkpoeder laat een forse daling zien. Richting de Verenigde Staten ging minder kaas.
23 Februari 2021
winter koeien Verenigde Staten

Inside Melk

Winterweer leidt tot chaos in Amerikaanse zuivelketen

Waar veel Nederlanders twee weken terug voor het eerst in lange tijd weer massaal op natuurijs te vinden waren, kregen de Amerikanen afgelopen week extreem winterweer over zich heen. Naast mooie plaatjes, levert het ook een hoop problemen op in de Amerikaanse zuivelsector: van slecht wegdek tot stroomuitval bij de verwerkers en een tekort aan voer.
22 Februari 2021
kaas Cheddar

Nieuws Melk

Hoeveel kilo kaas gaat erdoorheen bij SuperBowl?

Afgelopen weekend werd de SuperBowl uitgezonden, een van de belangrijkste sportevenementen in de Verenigd Staten en een sportevenement dat jaarlijks door miljoenen Amerikanen wordt gevolgd. En, dé snack tijdens de SuperBowl is kaas. Het maakt daarbij niet uit of het op een pizza zit of uit het vuistje wordt gegeten. Hoeveel kilo ging er dit jaar doorheen?
9 Februari 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden