Zuivelmarkt VS

melk zuivel melkveebedrijf melkverwerking melkpoeder

Nieuws Zuivel

VS heeft groot tekort aan babymelkpoeder

In de Verenigde Staten is babymelkpoeder extreem schaars. Er is sprake van het grootste tekort in decennia, zo is de inschatting van experts. De oorzaak ligt bij een vermeend besmettingsprobleem, waardoor een grote fabriek al maandenlang stilligt. Consumenten beginnen ondertussen te hamsteren.
13 Mei 2022
melk zuivel Verenigde Staten

Nieuws Melkaanvoer

Melkproductie VS opnieuw in het rood

De melkproductie in de Verenigde Staten bleef ook in maart onder het niveau van vorig jaar. Wel houden Amerikaanse melkveehouders weer meer koeien aan, nu de prijzen oplopen.
26 April 2022
melk zuivel Verenigde Staten

Achtergrond Verenigde Staten

Europese zuivelmarkt explodeert, hoe is dat in VS?

Het tempo waarop de zuivelprijzen in Europa aantrekken, is verbazingwekkend snel. De boter, melkpoeder en kaasprijzen zijn intussen tot nooit eerder bereikte niveaus gestegen. Hoe zit dat in de Verenigde Staten, is daar de zuivelmarkt ook zo verhit?
28 Maart 2022
winter koeien Verenigde Staten

Achtergrond Melk

Deze melkveebedrijven in VS zijn het meest efficiënt

De melkveebedrijven in de Verenigde Staten met duizend tot drieduizend koeien zijn het meest efficiënt qua melkproductie. Zij profiteren het beste van alle bestaande schaalvoordelen en de technische vooruitgang. Zodoende doen zij doen het ook beter dan nóg grotere bedrijven.
22 Februari 2022
export containers

Nieuws Export

Zuivelsector VS boekt exportrecord in 2021

Voor het tweede opeenvolgende jaar heeft de Amerikaanse zuivelsector een exportrecord geboekt. De volumegroei in 2021 kan gezien worden als een knappe prestatie, gezien de logistieke strubbelingen in de keten.
9 Februari 2022
melkveebedrijf Verenigde Staten

Analyse Melkaanvoer

Voerkosten wegen in VS zwaarder dan melkprijs

De melkaanvoer in de Verenigde Staten was in december bijna exact gelijk aan vorig jaar. De voorsprong die vorig jaar zomer nog zichtbaar was, is als sneeuw voor de zon verdwenen. De hoge voerkosten lijken zwaarder te wegen dan de aantrekkende melkprijs.
26 Januari 2022
winter koeien Verenigde Staten

Nieuws Zuivel

Amerikaanse melkprijs trekt in 2022 flink aan

Dankzij goede exportcijfers en hoge binnenlandse consumptiecijfers heeft de Amerikaanse zuivelmarkt de wind in de zeilen. De melkprijs heeft in de afgelopen maanden al een behoorlijke sprintje getrokken en voor 2022 liggen verdere prijsstijgingen in het verschiet.
14 Januari 2022
export containers

Nieuws Export

Containerkrapte deert zuivelexporteurs VS niet

Ondanks de stroperige logistiek kan de zuivelsector in de Verenigde Staten uitstekende exportcijfers overleggen. Vooral de uitvoer van kaas en magere melkpoeder lieten eind vorig jaar sterke groeicijfers zien.
11 Januari 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden