Jaap Majoor

koeien weidegang

Opinie Jaap Majoor

Stikstofpolitiek lijkt op nieuwe toeslagaffaire

Stichting Agrifacts (STAF) heeft een gevoelig onderzoek openbaar gekregen over de productie van stikstof door het natuurbeheer zelf. Alle perikelen over stikstof en energie roepen de vraag op: heeft de overheid wel een visie?
20 Juni 2021
supermarkt Coronavirus hamsteren

Opinie Jaap Majoor

Stikstofaanpak leidt tot voedselschaartse

Het stikstofrapport van LTO Nederland, Natuurmonumenten, Natuur&Milieu, VNO-NCW en Bouwend Nederland heb ik gelezen. Een plan met nog veel hogere doelstellingen dan onze regering vraagt.
31 Mei 2021
bedelen

Opinie Jaap Majoor

Deze boer moest leven op donaties van bezoekers

Onze boerderij, met Yvon Jaspers. Ik mag deze uitzendingen graag zien. Eindelijk een programma op de televisie, die niet tegen de boeren gericht is. 
29 Maart 2021
biodiversiteit

Opinie Jaap Majoor

Biodiversiteit past dus helemaal niet bij landbouw

Elke plant en dier heeft zijn eigen functie in de natuur. Dat begrijp ik drommels goed. Het is dus goed om hier aandacht aan te schenken. Alleen mogen wij niet onze boeren de schuld geven, dat zij verantwoordelijk zijn voor het 'verlies' aan biodiversiteit.
16 Februari 2021
rabobank

Opinie Jaap Majoor

Als de man van Rabobank, was ik juist trots op de boer

1 Februari 2021
koeien weidegang Agrifoto2

Opinie Jaap Majoor

Het uitruilen van stikstof wordt een milieuramp

Onze landbouw is één van de weinige industrieën die geen luxe producten maakt, maar via hardwerkende boeren zorgt voor ons dagelijks voedsel. De politiek wil de landbouw uit Nederland weg doen om stikstofrechten te krijgen voor de bouw, industrie en verkeer. Op deze wijze veegt de politiek haar straatje schoon en wordt het probleem verlegt naar het buitenland.
13 Oktober 2020
koeien

Opinie Jaap Majoor

Nederlands stikstofbeleid leidt tot milieuramp

Hopelijk krijgen we het coronavirus snel onder controle, maar hoe gaat het daarna verder met de mensheid? Onderzoek wijst uit dat rond het jaar 2100 de aarde zoveel opgewarmd is, dat er dan meer doden vallen door de hitte dan nu door de corona. Geen prettig vooruitzicht, maar ik vrees dat deze voorspellers gelijk krijgen wanneer de Nederlandse politiek zo doorgaat met het stikstofbeleid. Dit leidt namelijk tot een milieuramp.
11 Augustus 2020
koeien bos bomen

Opinie Jaap Majoor

Pest boer niet weg. Kies voor win-win in stikstof

Thierry Baudet, voorman van het Forum voor Democratie (FVD), sprak vorige week in de Tweede Kamer over het beleid van politiek Den Haag. Hij zei dat deze politiek een sluipmoordenaar is voor de Nederlandse landbouw. Als ik zie wat een warboel het stikstofbeleid is, ben ik het met Baudet eens.
24 Juni 2020

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief