Jaap Majoor

ploegen grondbewerking biologisch Ecoploeg

Opinie Jaap Majoor

Hoe moet het nu verder met de landbouw?

Ik maak me ernstig zorgen om de toekomst van onze boeren en de toekomst van circa 435.000 mensen, die werkzaam zijn bij toeleveranciers en verwerkers van onze landbouwproducten. Immers wanneer de boeren uit Nederland weg moeten, komen ook heel veel toeleveranciers, transport, dienstverleners en verwerkers zonder werk.
4 September 2021
Mark Rutte

Opinie Jaap Majoor

Mijn vertrouwen in politiek is gedaald naar nul

Nederland zit 3% onder de toegewezen norm van het stikstofplafond. Toch worden de boeren in Nederland aangewezen als de veroorzakers van het stikstofprobleem.
6 Juli 2021
koeien weidegang

Opinie Jaap Majoor

Stikstofpolitiek lijkt op nieuwe toeslagaffaire

Stichting Agrifacts (STAF) heeft een gevoelig onderzoek openbaar gekregen over de productie van stikstof door het natuurbeheer zelf. Alle perikelen over stikstof en energie roepen de vraag op: heeft de overheid wel een visie?
20 Juni 2021
supermarkt Coronavirus hamsteren

Opinie Jaap Majoor

Stikstofaanpak leidt tot voedselschaartse

Het stikstofrapport van LTO Nederland, Natuurmonumenten, Natuur&Milieu, VNO-NCW en Bouwend Nederland heb ik gelezen. Een plan met nog veel hogere doelstellingen dan onze regering vraagt.
31 Mei 2021
Boerenbusiness

Opinie Jaap Majoor

Deze boer moest leven op donaties van bezoekers

Onze boerderij, met Yvon Jaspers. Ik mag deze uitzendingen graag zien. Eindelijk een programma op de televisie, die niet tegen de boeren gericht is. 
29 Maart 2021
biodiversiteit

Opinie Jaap Majoor

Biodiversiteit past dus helemaal niet bij landbouw

Elke plant en dier heeft zijn eigen functie in de natuur. Dat begrijp ik drommels goed. Het is dus goed om hier aandacht aan te schenken. Alleen mogen wij niet onze boeren de schuld geven, dat zij verantwoordelijk zijn voor het 'verlies' aan biodiversiteit.
16 Februari 2021
rabobank

Opinie Jaap Majoor

Als de man van Rabobank, was ik juist trots op de boer

1 Februari 2021
koeien weidegang

Opinie Jaap Majoor

Het uitruilen van stikstof wordt een milieuramp

Onze landbouw is één van de weinige industrieën die geen luxe producten maakt, maar via hardwerkende boeren zorgt voor ons dagelijks voedsel. De politiek wil de landbouw uit Nederland weg doen om stikstofrechten te krijgen voor de bouw, industrie en verkeer. Op deze wijze veegt de politiek haar straatje schoon en wordt het probleem verlegt naar het buitenland.
13 Oktober 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden