Aardappeloogst 2020

aardappelen aardappeloogst

Inside Aardappelen

Verrassende wending in Canadese aardappeloogst

Hoewel de Canadese aardappeloogst nog steeds achterloopt op voorgaand seizoen, lijkt het verschil toch minder groot te zijn dan eerder werd gedacht. Vooral het kleinere areaal – als gevolg van een kleine vraag vanuit de verwerkende industrie door de coronacrisis- laat de opbrengst slinken.
9 December 2020
aardappelen tafelaardappelen

Nieuws Aardappelen

Bulgaarse aardappelteler krijgt 9 soorten staatssteun

De uitgevallen vraag door sluiting van de horeca en een sterk verminderd toerisme treft Bulgaarse boeren hard. De overheid betaalt de aardappeltelers daarom in 2020 ongeveer €500 per hectare aan steun. Winkelketens worden gestimuleerd vooral lokaal geproduceerde aardappels te verkopen.
8 December 2020
aardappelen aardappelbewaring

Inside Aardappelen

Belgische vrije afzet verloopt stroef

De Belgische aardappeloogst wijkt weinig af ten opzichte van vorig jaar. In de schuur zien die cijfers er heel anders uit. Daar zijn grote verschuivingen merkbaar in de hoeveelheid vrije en gecontracteerde aardappelen die 'gestockeerd' zijn.
1 December 2020
aardappelen aardappelbewaring

Inside Aardappelen

Restant aardappeloogst is kruimelwerk

Voor de meeste aardappeltelers is oogst 2020 achter de rug. Het was er (wederom) een van lange dagen, korte nachten en veel modderworstelen. In België en het Verenigd Koninkrijk moet nog een klein deel van het areaal gerooid worden. In Nederland draait het om kruimelwerk.
23 November 2020
aardappelen aardappeloogst

Inside Aardappelen

Is opgeven van de oogst wel een optie?

De aardappeloogst in Noordwest-Europa kruipt letterlijk naar de eindstreep toe. Regenbuien gooien opnieuw roet in het eten en verzwaren de omstandigheden. Akkerbouwers staan daarom voor een moeilijke keuze. Is het nog de moeite om de laatste hectares te rooien bij deze prijzen?
16 November 2020
aardappelen akkerbouw aardappeloogst Verenigde Staten

Inside Aardappelen

Aardappeloogst VS groter dan verwacht

De aardappeloogst in de Verenigde Staten pakt toch bijna 750.000 ton groter uit dan eerder werd ingeschat. Met name in Idaho, Oregon en Washington zijn toch nog forse opbrengsten behaald tijdens het rooien van de laat gezaaide aardappelen. Overigens ligt de oogst nog wel 2,8% beneden het niveau van vorig jaar.
15 November 2020
voer stal melkveebedrijf koeien koeienstal voerhek

Inside Voer

Voermarkt in het teken van krap aanbod ruwvoer

Ook afgelopen week was er relatief veel rust op de voermarkt. De prijzen van stro en veldbeemd doen een stapje omhoog om een reëler beeld te schetsen, de overige prijzen blijven stabiel. Hoe zit het met vraag een aanbod?
10 November 2020
aardappelen aardappeloogst markies consumptieaardappelen

Inside Aardappelen

Aardappelmarkt heeft blik op België gericht

Aardappeltelers in Nederland hebben maximaal gebruik gemaakt van het mooie weer om de laatste percelen te rooien. Vooral in België en Noord-Frankrijk moet nog een behoorlijk areaal worden gerooid. Toch maken telers zich geen zorgen. Wanneer liggen ook deze gewassen binnen?
9 November 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden