Innovator

aardappelen Gewastour2020 beregening

Gewastour aardappel - week 19

Aardappelen ook steeds meer aan neerslag toe

Dat het de afgelopen dagen droog was heeft elke teler mogen ervaren. Nu de droogte blijft aanhouden zijn de eerste aardappeltelers aan het denken over beregenen van hun aardappel land terwijl de andere met met moeite zit te wachten op een bui.
11 Mei 2022
Gewastour 2022 aardappelen poten

Gewastour aardappel - week 17

Aardappelpoten wordt gehinderd door droogte

De aardappeltelers van de Gewastour maken vaart met het poten van de aardappelen, maar ook dit seizoen gaat het niet vanzelf.  De droogte speelt een grote rol en hindert de snelheid waarmee kan worden gepoot. 
29 April 2022
Gewastour 2022

Gewastour aardappel - week 15

Pootmachines na regen weer massaal het land op

Nu de percelen weer opgrijzen en de temperatuur stijgt, kunnen de aardappelpootmachines weer op volle toeren draaien. Het is nog aan de natte kant maar aardappeltelers zien ook dat de maand april doormidden is. De telers van de Boerenbusiness Gewastour zijn daarom uit de startblokken.
15 April 2022
Gewastour 2021 aardappelen poten

Gewastour aardappel - week 12

Eerste Innovators zitten in al de ruggen

Terwijl de meeste aardappeltelers nog druk in de weer zijn met andere teelten, heeft Jacco van Liere in Dronten gisteren (donderdag 24 maart) de pootmachine al uit het vet gehaald. De akkerbouwer en deelnemer aan de Boerenbusiness Gewastour heeft de eerste Innovators in de ruggen liggen.
25 Maart 2022
aardappelen Innovator

Analyse Aardappelen

Innovator aan kop op de aardappelmarkt

Het ras Innovator ligt, als het gaat om prijsniveau, op kop in de aardappelmarkt. Het totale beschikbare volume in West-Europa is zeker niet overweldigend, terwijl voor afzet naar de fastfood deze aardappelen altijd goed gevraagd zijn. Zeker partijen van bovengemiddelde kwaliteit zijn gewild.
24 December 2021
aardappelen Innovator

Gewastour aardappel - week 42

Innovators bijna binnen, maar raken plafond niet

Tot de afgelopen buien ging het aardappelrooien voorspoedig. De aardappeltelers die deelnemen aan de Boerenbusiness Gewastour zijn een behoorlijk eind op weg en het laatste perceel Innovator is in zicht. De schuren raken ook steeds voller, maar het plafond wordt naar verwachting niet geraakt.
22 Oktober 2021
Gewastour 2021

Gewastour Aardappel - week 40

Aardappeloogst verloopt niet overal vlekkeloos

Bij de meeste aardappeltelers is de hoofdoogst in volle gang en zijn de omstandigheden ideaal, maar in het zuiden verloopt het maar moeizaam. Daarnaast dringt de tijd gezien de weersomslag. Zijn er genoeg rooibare dagen of komt de aardappeloogst in het nauw?
15 Oktober 2021
Gewastour 2021

Gewastour Aardappel - week 40

Aardappelopbrengst naar boven bijgesteld

Tussen de regenbuien door zijn afgelopen weekend en deze week een aantal aardappelpercelen van de Boerenbusiness Gewastour gerooid en naar binnen gereden. Tijdens het rooien en inschuren valt op dat de kilo's iets hoger zijn dan de laatste proefrooiingen. De andere aardappeltelers stellen het rooien voorlopig uit.
8 Oktober 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox