Dossier | Ruwvoerprijzen

perspulp

Analyse Ruwvoer

Bijproducten blijven veelgevraagd

De laatste loodjes in de maïsoogst wegen het zwaarst. Gelukkig is het overgrote deel van de snijmaïs binnen. Het is vooral het vaste werk in de ruwvoerhandel dat de markt maakt. Met bijproducten is het wel puzzelen voor leveranciers om de klanten tevreden te houden.
7 November 2023
voer melkveebedrijf koeien ruwvoer koeienstal

Analyse Ruwvoer

Druk van de ketel op ruwvoermarkt

Ondanks de natte oktobermaand is de snijmaïs toch voor verreweg het grootste deel geoogst. Nu de drukte in de maïs achter de rug is, is het ook in de voerhandel een stuk rustiger. Vraag blijft er wel, maar het gekke is eraf.
31 Oktober 2023
hakselen hakselaar maisoogst snijmais

Analyse Ruwvoer

De strijd is nog niet gestreden met de maïsoogst

De grootste drukte is inmiddels wel achter de rug in de ruwvoer handel. Dat wil niet zeggen dat de spanning er af is. In de maïs is de strijd nog niet gestreden door de regen van de laatste weken. Verder valt op dat de vraag naar bijproducten goed is. Veehouders zijn actief opzoek naar aanvulling op de rantsoen.
24 Oktober 2023
hakselen hakselaar maisoogst kuilmais

Analyse Ruwvoer

Snijmaïs en bijproducten beheersen voermarkt

Het is nog steeds vooral maïs dat de klok slaat in de ruwvoerhandel. Maar ook in de bijproducten is het alle zeilen bijzetten. Niet alleen als boer zit het weleens tegen. Ook verwerkende bedrijven blijken weleens tegenvallers te hebben. Voor de voerhandel komt dat alleen op een ongelukkig moment.
17 Oktober 2023
mais kuilvoer snijmais maiskuil

Analyse Ruwvoer

Verschillen in de snijmaïsmarkt nemen toe

Maïs staat nog steeds centraal op de ruwvoermarkt. Met de maïsoogst in volle gang zijn ook de afdekproducten niet aan te slepen. De handel in andere producten staat bij verschillende bedrijven nu even op een lager pitje.
10 Oktober 2023
mais maisoogst

Analyse Ruwvoer

Fouragehandel staat in het teken van de snijmaïs

Het is maïs dat de klok slaat in de ruwvoerhandel. En daar hoort bij dat ook de bijproducten die geschikt zijn als afdek gretig aftrek vinden. Voor stro zijn het de bollentelers die eraan trekken op het moment.
3 Oktober 2023
perspulp

Analyse Ruwvoer

Bijproducten vinden wel heel vlot hun weg

De ruwvoerhandel loopt wat aan de stroeve kant. In de maïshandel houden de kopers de hand erg op de knip. Naar bijproducten is meer vraag dan aanbod mede door wat haperingen bij toeleveranciers. Bij stro vallen de grote prijsverschillen op.
26 September 2023
mais snijmais

Analyse Ruwvoer

Geduld is een schone zaak bij de snijmaïsoogst

Topdrukte is het niet in de fouragehandel. Het is wachten tot de maïsoogst goed op gang komt. Uitzondering zijn de bijproducten. De bietencampagne gaat deze week van start en daarmee komt ook de perspulp beschikbaar en er is veel vraag naar afdek voor op de maïs dat verschillende veehouders graag vast op het erf hebben.  
19 September 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden