Spanje

aardappelen

Nieuws Aardappelen

Opbrengst Spaanse vroege aardappelen valt tegen

De oogst van vroege aardappelen in Spanje begint op gang te komen. Maar door een ongunstig verloop van het groeiseizoen vallen de opbrengsten volgens bronnen niet mee. Tel daar een krimp in het areaal van de vroege aardappelen bij op en er zit behoorlijk wat spanning in de markt. Dit al voordat het seizoen goed en wel begonnen is.
29 April 2022
boerenprotest Spanje

Nieuws Protest

150.000 Spaanse boeren in protest om brandstofprijs

De hoge brandstofprijzen zijn voor Spaanse truckers reden om de vrachtauto te laten staan. Ook boeren laten om die reden van zich horen en trokken gisteren (20 maart) massaal naar de hoofdstad Madrid om daar de straat op te gaan.  
21 Maart 2022
graankorrels graanverwerking graan - food

Nieuws Voer

Grote zorg over prijsniveau en beschikbaarheid voer

De extreem hectische situatie op de gronstoffenmarkt blijft de gemoederen in de grondstoffen- en mengvoerhandel bezighouden. De ongerustheid is groot, over het prijsniveau maar ook zeker over de beschikbaarheid van grondstoffen in met name Zuid-Europa. Zo noemt Henk Flipsen, directeur van Nevedi, de situatie 'zeer zorgelijk'. De politiek moet snel in actie komen melden ook andere ingewijden.
10 Maart 2022
aardappelen aardappeloogst agria

Inside Aardappelen

Spaanse aardappeloogst biedt exportkansen

Niet eerder was het areaal aardappelen in Spanje zo klein als in 2021. Dit resulteert in de kleinste oogst sinds 2018. Er zijn vooral minder late aardappelen geoogst voor de bewaring in het noorden van Spanje. Wat betekent dit voor de vraag naar aardappelen en kan Nederland hiervan profiteren?
5 November 2021
varkenshouderij biggen varkens - agri

Inside Varkens

Fors aantal biggen geslacht vanwege gebrek aan vraag

De export van Nederlandse biggen is in het derde kwartaal verder teruggelopen. Insiders uit de biggenhandel maken melding van grote aantallen biggen die op dit moment geslacht worden. Toch kunnen een aantal factoren er voor zorgen dat de scherpste kantjes van het prijsdal voor biggen in de komende periode weggeschaafd gaan worden. Hoeveel biggen worden er geslacht en wat zijn de aanknopingspunten?
28 Oktober 2021
varkens - agri

Inside Varkens

Aantal zeugen in Spanje schiet verder omhoog

De Spaanse varkensstapel zet haar expansie koers op volle snelheid voort. Bij de meest recente inventarisatie van het Landbouwministerie in het land in mei werden opnieuw flink meer varkens geteld. Met name het aantal getelde zeugen schiet omhoog.
28 September 2021
boos vuist boerenprotest

Nieuws Melk

Geen melk, maar mest voor Franse zuivelaar in Spanje

Een groep van zeker 500 Spaanse melkveehouders heeft gisteren (maandag 9 augustus) geprotesteerd aan de poort van een zuivelfabriek van Lactalis in de regio Andalusië. Veehouders zijn boos over het in hun ogen lage melkgeld dat zij ontvangen. Bovendien zouden Franse melkveebedrijven die aan Lactalis leveren meer geld krijgen dan de Spaanse leveranciers.
10 Augustus 2021
Boerenbusiness klasse ki

Inside VARKENS

'Spaanse importvraag naar biggen loopt mogelijk terug'

Spanje is de grootste varkensproducent van Europa, en een belangrijke markt voor de Nederlandse biggenafzet. De Spaanse importbehoefte van biggen zou volgens Jesus Extart van Danbred echter wel eens terug kunnen lopen in de komende jaren.
20 Juli 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden