Vogelgriep

pluimveehouderij Pluimveevlees

Analyse Vogelgriep

'Zorgelijk hoe snel virus zich weet te verspreiden'

De hoog pathogene variant (H5N8) van de vogelgriep is op enkele Nederlandse pluimveehouderijen gevonden. Naast Nederland doen steeds meer Europese landen melding van een besmet bedrijf, ook landen waar de ziekte niet eerder voorkwam. Hannie de Haan, voorzitter van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders, praat ons bij en werpt een blik op de situatie in Europa.
23 November 2020
pluimveehouderij Pluimveevlees

Nieuws Vogelgriep

Vogelgriep ontdekt op tweede pluimveebedrijf

Op een bedrijf met legpluimvee in het Gelderse dorp Puiflijk is vogelgriep van waarschijnlijk de hoogpathogene variant H5 vastgesteld. Het bedrijf ligt in de zone van 3 kilometer die rondom het bedrijf in Altforst geldt, waar eind vorige maand als eerste vogelgriep is ontdekt. 
5 November 2020
pluimveehouderij Pluimveevlees

Nieuws Vogelgriep

Vogelgriep ontdekt op Gelders pluimveebedrijf

Op een bedrijf met vleeskuikenouderdieren in het Gelderse Altforst is vogelgriep van de hoogpathogene variant H5 vastgesteld. De stallen met in totaal 35.700 dieren wordt geruimd, zo meldt het ministerie van Landbouw donderdag.
29 Oktober 2020
pluimveehouderij Pluimveevlees

Nieuws Vogelgriep

Dreiging vogelgriep: landelijke ophokplicht

Alle pluimveebedrijven in Nederland moeten vanaf middernacht (23 oktober) verplicht hun dieren binnen houden. Carola Schouten, de minister van Landbouw, heeft een ophokplicht ingesteld na de vondst van 6 dode knobbelzwanen in Kockengen (Utrecht). Deze bleken te zijn besmet met de hoogpathogene variant H5N8. 
22 Oktober 2020
pluimveehouderij Pluimveevlees

Nieuws Vogelgriep

Verlengde ophokplicht voor pluimveehouders

Terwijl het COVID-19 virus wereldwijd om zich heen grijpt, begint de vogelgriep ook weer stilletjes aan een opmars. Door recente vogelgriep besmettingen in Duitsland ziet minister Carola Schouten zich genoodzaakt de ophokplicht, die op 12 februari van dit jaar is ingesteld, te verlengen.
26 Maart 2020
Boerenbusiness Beter leven Pluimveevlees

Nieuws Vogelgriep

Vogelgriep in Duitsland, ophokplicht in Nederland

In Nederland geldt vanaf middernacht (woensdag 12 februari) een ophokplicht voor pluimveebedrijven. Landbouwminister Carola Schouten heeft deze ingesteld, nadat in Duitsland vogelgriep type H5N8 is geconstateerd bij een hobbyboerderij in het Duitse Bretzfeld.
11 Februari 2020
china

Nieuws Vogelgriep

Ook vogelgriep H5N1 landt in China

11 Februari 2020
Boerenbusiness Beter leven Pluimveevlees

Nieuws Vogelgriep

Al 16 uitbraken vogelgriep in 17 dagen

Op oudjaarsavond werd de eerste melding gedaan van een hoog pathogene vogelgriepuitbraak (type H5N8) op een kalkoenenbedrijf in Oost-Polen. Inmiddels zijn we 17 dagen en 16 gemelde uitbraken verdeeld over 4 landen verder. De laatste melding is van 15 januari en tevens de eerste melding van een uitbraak in Roemenië.
17 Januari 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden