ZuivelNL

ZuivelNL Arjan Schimmel

Interview Arjan Schimmel

'Gehele zuivelsector moet weer met een stem spreken'

Wij zijn er voor alle melkveehouders. Bovendien zijn LTO en de NMV sinds de oprichting van ZuivelNL kleiner geworden. Het is van groot belang dat we als sector weer met één stem spreken, zodat we een sterkere overlegpartner worden en ons niet meer uit elkaar laten spelen. Dan kunnen we als sector meer bereiken, zegt Arjan Schimmel, voorzitter van ZuivelNL.
17 Mei 2022
melkpoeder

Nieuws melk

Spot- en termijnprijzen melkpoeder nek aan nek

De prijzen voor magere melkpoeder blijven gestaag verder stijgen. Werd vorige week bij DCA een magere melkpoeder-notering vastgesteld van €4.000 per ton voor melkpoeder  voor humane consumptie (food), deze week gaan de prijzen alweer verder omhoog. Ze wedijveren met de termijnmarkt om de hoogste notering.
14 Maart 2022
stal melkveebedrijf koeien ligboxen

Nieuws Melk

Melkveehouders: afdracht aan ZuivelNL ter discussie

Leveranciers van Lactalis Leerdammer, maar ook van andere zuivelbedrijven stellen vragen bij de wettigheid van de contributie die zij moeten betalen aan ZuivelNL. Ze vragen zich af of de bijdrage niet in strijd is met de Wet Oneerlijke Handelspraktijken.
11 Februari 2022
melkveebedrijf koeien weidegang

Nieuws Melk

Aantal bedrijven met weidegang blijft toenemen

Het percentage melkveebedrijven dat weidegang toepast is dit jaar licht gestegen, meldt brancheorganisatie ZuivelNL. Het aandeel ging omhoog van 83,7% in 2020 naar 84% in 2021. Hoeveel koeien weidegang krijgen, kan de organisatie niet zeggen.
21 December 2021
Arjan Schimmel

Nieuws ZuivelNL

ZuivelnNL heeft gat in begroting gedicht

Brancheorganisatie ZuivelNL heeft - dankzij forse bezuinigingen in het einde van het jaar - weer een sluitende begroting en een positieve reserve. De contributie voor volgend jaar blijft gelijk en tegelijkertijd blijft een reserve over van €1 miljoen. Dit heeft voorzitter Arjan Schimmel bekendgemaakt na afloop van de algemene ledenvergadering.
2 December 2021
melk melken melkveebedrijf

Nieuws Melk

EU-inspecteurs duiken in toezicht zuivelketen

Een team van de Europese Commissie bezoekt komende week de Nederlandse zuivelsector. De aandacht gaat vooral uit naar de vraag hoe het wettelijke toezicht is geregeld en geborgd. Op een later moment zal dit resulteren in aanbevelingen.
8 Oktober 2021
financieel rekenen euro rekenmachine

Nieuws MELK

Vergelijken internationale melkprijzen opgeschort

Het maandelijks publiceren door LTO Nederland van de internationale melkprijsvergelijking is opgeschort. ZuivelNL en de European Dairy Farmers (EDF), de partijen die de vergelijking in opdracht van LTO uitvoeren, kunnen het niet eens worden over nieuwe afspraken over het aanleveren van de gegevens. 
28 April 2021
Arjan Schimmel

Nieuws Voorzitter ZuivelNL

Schimmel wil eenheid in melkveesector versterken

Arjan Schimmel is de nieuwe voorzitter van ketenorganisatie ZuivelNL. De melkveehouder uit Linschoten, tevens ook bestuursvoorzitter van coöperatie DOC Kaas, volgt Jorrit Jorritsma op die begin december 2020 om gezondheidsredenen is teruggetreden.
1 Maart 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden