India

suiker India

Analyse Suiker

India verzacht wereldwijde suikertekort

Het weer is een van de belangrijkste spelers op de suikermarkt. Thailand kampt met overmatige regens, Australië ervaart een hoge luchtvochtigheid en China ondervindt problemen door vorst. Het zijn allemaal factoren die de suikerproductie negatief beïnvloeden. Maar er is één land dat al die verliezen teniet doet: India.
17 Maart 2022
akkerbouw tarweveld graanoogst combine tarwe - agri

Analyse Granen

India wil huidige graanprijs te gelde maken

De tarwemarkt voelt steeds vaster aan. De Matif sloot dinsdag 15 maart in de plus en ook de CBoT maakte op voorzichtig wat verliezen goed. De relatief hoge tarweprijs trekt de aandacht van India. Als grote producent zoeken ze wegen om daarvan te profiteren.
16 Maart 2022
graanoogst australie

Nieuws Granen

Australië en India in de spotlights voor tarwe

Nu het voor de korte termijn – en wellicht langer – onmogelijk is om tarwe uit de Zwarte Zee regio te verschepen worden de alternatieven bekeken op wereldniveau. Australië en India hebben beide een zeer goed tarweoogst en daarmee exportpotentie. Dat komt echter wel tegen een hoog prijsniveau.
1 Maart 2022
suiker euro

Inside Suiker

Wereldmarkt verlost van goedkope suiker uit India?

India gaat stevig inzetten op de productie van ethanol als brandstof. De overheid wil binnen vijf jaar 20% ethanol met benzine mengen. Dat betekent dat er komende jaren minder suiker geproduceerd zal worden. Subsidies op de suikerexport kunnen omlaag of zelfs verdwijnen.
11 November 2021
Nutreco

Nieuws Investering

Nutreco ziet kansen op Indiase zuivelmarkt

Stellapps, een startup in de zuivelsector in India, heeft bij een investeringsronde $18 miljoen opgehaald. Het leeuwendeel van dit bedrag komt van het Nederlandse veevoerconcern Nutreco dat grote kansen ziet op de Indiase zuivelmarkt.
26 Oktober 2021
uien rode uien India

Inside Uien

Regen zorgt voor paniek op de uienmarkt in India

De prijs van uien in India is flink opgelopen. In een maand tijd is de prijs meer dan verdubbeld. De oorzaak is overvloedige regen en verschillende belangrijke teeltgebieden, tot wel 268% van wat er normaal in september valt.
21 Oktober 2021
uien rode uien India

Inside Uien

Naweeën exportban hinderen uienexport India

Kopers zijn niet happig op uien uit India. De afgelopen 2 jaar stelde India exportbeperkingen in voor uien met als gevolgen dat belangrijke exportmarkten nu andere leveranciers gevonden hebben. Die afnemers terugkrijgen valt niet mee. 
2 Augustus 2021
koeien India

Inside Melk

India zoekt naar groei in melkproductie

India is mondiaal het grootste zuivelland op basis van melkconsumptie. Bovendien groeit de consumptie ook nog eens het hardst groeit in de wereld. Daarom is India hard op zoek naar mogelijkheden om de eigen melkproductie op te krikken.
29 Juni 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden