Meer nieuws

zuivel supermarkt Duitsland zuivelconsumptie

Nieuws zuivel

Duitse zuivel verdeeld over herkomstmarkering

De Duitse zuivelindustrie is tegen een verplichte herkomstmarkering van melkproducten, ook gaan er in Duitsland steeds meer stemmen op om wel zoiets in te voeren en al zijn ook sommige leden van de Duitse NZO ervoor.
Maandag 14:00 uur
stop

Nieuws Politiek

DDB uit landbouwakkoord om statement te maken

De Dutch Dairymen Board (DDB) is uit het overleg om te komen tot een landbouwakkoord gestapt om ruimte te geven aan de nieuw verkozen volksvertegenwoordigers van BBB in de provincies en de Eerste Kamer. DDB zat aan de sectortafel Melkveehouderij en Kalverhouderij.
Maandag 11:00 uur
stal melkveebedrijf koeien

Analyse Melk

Grote verschillen tussen melkprijs in België

De grote verschillen in uitbetaling die in januari bestonden op de Belgische zuivelmarkt, zijn in februari in stand gebleven. Daarbij is de melkprijs gemiddeld wel harder gedaald.
Zondag 08:00 uur
stikstof

Achtergrond Stikstof Stemming

The day after BBB is weer dezelfde Landbouwtafel

De dag na de Provinciale Statenverkiezingen en na de eclatante overwinning van BoerBurgerBeweging (BBB) was er gewoon weer een Landbouwtafel-overleg. Met volgens deelnemers de gewone gesprekken en bekende inzet. Discussies gingen in het bijzijn van minister Hugo de Jonge onder meer over de inzet van het voorkeursrecht van de overheid om gronden te kunnen verwerven.
17 Maart 2023
FrieslandCampina Jan Derck van Karnebeek

Achtergrond CEO FrieslandCampina

Baas FrieslandCampina is van adel en ‘wild at heart’

Er is iets tussen FrieslandCampina en bier. De ene CEO ging van de melk naar het bier, de nu aantredende komt uit het bier en gaat de melk in. Cees 't Hart, die zijn successen bij FrieslandCampina voortzette bij Carlsberg, gaat nu met pensioen. Nieuwkomer Jan Derck van Karnebeek (foto), vandaag aangekondigd als de nieuwe CEO van FrieslandCampina, is nog minder ver in zijn carrière.
17 Maart 2023
melk

Analyse Zuivelbusiness

Kalme zuivelmarkt zonder positieve ondertonen

Op een kalme zuivelmarkt was er deze week weinig opwekkends te zien voor melkveehouders en verwerkers van melk. De markt was kalm, met vrij weinig en kleine transacties, maar op een aantal belangrijke segmenten was er aanhoudende prijsdruk, zoals bij poeders, terwijl de spotmelkprijzen laag blijven.
17 Maart 2023
FrieslandCampina

Nieuws Zuivel

FrieslandCampina stelt nieuwe CEO aan

FrieslandCampina heeft Jan Derck van Karnebeek aangesteld als nieuwe CEO. Hij volgt per 1 juni Hein Schumacher op die overstapt naar Unilever. Van Karnebeek komt over van GreenV, een multinational in de tuinbouwsector waar hij pas kort als CEO actief was. 
17 Maart 2023
melken melkkoe

Analyse Melk

Fors hogere melkimport houdt verwerking op peil

De Nederlandse eigen productie van koemelk is tussen 2016 en 2021 gedaald, terwijl de verwerkers de import van melk in die periode hebben verdrievoudigd. De Nederlandse productie van geitenmelk is gestegen. Daarmee is de totale melkverwerking in doorsnee ruim boven de 15 miljard kilo uitgekomen.
17 Maart 2023
melk melkaanvoer

Analyse Melk

Zuivelmarkt vindt rust na onstuimige maanden

Na een volatiele periode beweegt de zuivelmarkt nu overwegend stabiel. De druk die de seizoenstijging van de melkaanvoer met zich meebrengt, kan op dit moment worden gepareerd. In deze marktupdate gaat redacteur Wouter Baan in op de verwachtingen voor de markt en de melkprijzen.
16 Maart 2023
mest drijfmest

Analyse mest

Neerslag grote spelbreker op mestmarkt

Door de neerslag van afgelopen weken is het op veel veel plekken behoorlijk nat, waardoor het nog wel even duurt voordat de sleepslangen uitgerold kunnen worden. De mestprijzen blijven daardoor overwegend stabiel, maar wie let op de kalender ziet dat de tijd nu wel begint te dringen.
16 Maart 2023
zuivel melkveebedrijf kaas melkverwerking

Nieuws Zuivel

NZO haalt nieuwe directeur uit de bouw

De Nederlandse Zuivelorganisatie (NZO) heeft de 47-jarige Joep Rats aangesteld als nieuwe directeur. Hij komt over van Bouwend Nederland, waar hij in de directie zit.
16 Maart 2023
Fonterra

Nieuws Zuivel

Fonterra boekt vooral meer winst met bulk

Zuivelreus Fonterra heeft een prima eerste helft van het nieuwe boekjaar 2022/23 achter de rug, De winst steeg met 50% en er kan meer dividend worden betaald dan eerst verwacht. Vooral de bulk en foodservice deden het goed. De consumentenbusiness raakte in het rood.
16 Maart 2023
stad

Opinie Krijn J. Poppe

Werk aan winkel voor verse generatie bestuurders

De uitslag van de provinciale verkiezingen toont de ontevredenheid van het kiesvolk over de politiek, en die van het platteland over de Randstad. Al in aanloop naar de verkiezingen verschenen er analyses van wetenschappers en adviescolleges over het 'vergeten' Randland.
16 Maart 2023
slachterij rundvlees varkensvlees

Nieuws Overname

Gebroeders Fuite nieuwe koper slachterij Gosschalk

Niet de VanDrie Group, maar Gebroeders Fuite uit Genemuiden neemt de nagenoeg failliete slachterij Gosschalk uit Epe over. Dit bevestigen bronnen en is zojuist tevens door Gosschalk aan haar leveranciers medegedeeld. Daarmee dient een verrassende koper zich aan, hoewel de overname niet onlogisch is als je op de situatie inzoomt.
15 Maart 2023
koeien weidegang donkere wolken

Nieuws zuivel

AH wil meer weidedagen in Beter Voor programma

Supermarktketen Albert Heijn wil een aantal nieuwe stappen zetten in het Beter Voor programma voor de deelnemende melkveehouders. De meest in het oog springende stap lijkt de verlenging van het aantal weidedagen van 120 naar 180.
15 Maart 2023
melkveebedrijf koeien voerhek belgie

Nieuws Zuivel

Milcobel en LDA verlagen melkprijs met gelijke stap

De Belgische coöperaties Milcobel en LDA verlagen hun melkprijzen met eenzelfde stap. Verschil is dat LDA de verlaging doorvoert voor de melkprijs over februari, terwijl Milcobel dat doet over maart.
15 Maart 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox