Meer nieuws

De Graafstroom

Nieuws Melk

Knulst volgt Noordermeer op bij De Graafstroom

Algemeen directeur Raymond Noordermeer vertrekt per 1 juli 2024 bij De Graafstroom/DeltaMilk. Hij wordt opgevolgd door huidig financiële man Remi Knulst. Die zal per 1 mei 2024 de rol van algemeen directeur overnemen van Noordermeer.
Maandag 15:10 uur
melkveebedrijf koeien koeienstal

Nieuws melk

Eko-Holland houdt biomelkprijs april stabiel

Leverancierscoöperatie Eko-Holland houdt de voorschotmelkprijs voor april gelijk aan die voor maart. Dit geldt voor zowel de biologische als voor de biologisch- dynamische melkprijs.
Maandag 11:30 uur
DOC Kaas

Nieuws Melk

DOC Kaas keert over 2023 geen nabetaling uit

De leden-melkveehouders van DOC Kaas kunnen over 2023 geen nabetaling tegemoet zien. Dit blijkt uit navraag bij de zuivelcoöperatie uit Hoogeveen.
Maandag 11:00 uur
koeien Nieuw-Zeeland

Nieuws Melk

Hogere melkproductie in Australië en Nieuw-Zeeland

Uit de laatste door DCANZ gepubliceerde melkaanvoer cijfers van Nieuw-Zeeland is een groei zichtbaar voor februari dit jaar. Gestuwd door de extra schrikkeldag krijgt de productie in februari een extra zetje. Ook de Australische melkaanvoer lijkt hierdoor te zijn gestegen ten opzichte van vorig jaar.
Maandag 10:00 uur
boter

Analyse Zuivelbusiness

Overtuiging mist nog in oplopende zuivelmarkt

De zuivelmarkt zag weer oplopende prijzen in de voorbije week. Niet over de hele linie, en ook niet met volle overtuiging, maar de noteringen voor melkpoeders, boter en halffabricaten kregen een steuntje in de rug. En soms meer dan dat.
5 April 2024
melk

Marktupdate Zuivel

Spotmelkprijs blijft achter op hogere zuivelmarkt

De zuivelmarkt is positiever gestemd, maar voelt zeker nog niet vast aan. Na Pasen trekken veel fabricaten aan, maar spotmelk en kaas wijken daarvan af. Meer hierover in de marktupdate van deze week. 
4 April 2024
DOC Kaas

Nieuws Melk

Ruim 200 leden DOC-Kaas in nieuwe topmelkstroom

Meer dan tweehonderd leden van zuivelcoöperatie DOC Kaas participeren in de nieuwe melkstroom van Uniekaas, samen met supermarktketen Jumbo. De lancering van het initiatief was vorig jaar al aangekondigd en is vandaag officieel van start gegaan met het collecteren van de eerste liters melk.
4 April 2024
mest drijfmest

Analyse mest

Zakkende mestprijzen zijn nog eind weg

Het blijft hollen of stilstaan dit uitrijseizoen door het natte weer. Door de beperkte afzet zijn de mestprijzen weer gestopt met dalen. Varkensdrijfmest neemt zelfs weer wat toe in prijs volgens de mestnoteringen van DCA. Ook het maatregelenpakket om de overvolle mestmarkt te verlichten, biedt weinig perspectief voor de korte termijn. Daarmee nemen de zorgen juist verder toe in de mestsector.
4 April 2024
brok brokken varkensvoer

Analyse Voer

Daling mengvoerprijzen maakt weer extra vaart

De daling van de mengvoerprijzen leek even vaart te minderen, maar het tegendeel gebeurde in maart. De daling van varkensbrok was de grootste sinds vorig jaar zomer en ook de rundveevoeders werden aanzienlijk goedkoper. Het einde van de daling is bovendien nog niet in zicht.
4 April 2024
leerdammer Bel Leerdammer Groupe Bel

Nieuws melk

Leerdammer geeft melkprijs april 'onsje meer'

Lactalis Leerdammer behoort voor de maand april tot de kleine groep verhogers van melkgeld, maar het is net als bij FrieslandCampina slechts 'een onsje meer'. Het tekent de huidige situatie in de zuivelmarkt. Verwerkers zetten kleine of geen stappen vanwege gebrek aan richting.
4 April 2024
Marijn Dekkers

Interview Marijn Dekkers

Hoge grondprijs grootste uitdaging extensivering

De grote hobbel bij de verduurzaming van melkveebedrijven vormen de hoge grondprijzen in Nederland. Marijn Dekkers, sectormanager Veehouderij bij de Rabobank verwacht dat er in de toekomst meer samenwerkingen en pachtconstructies komen om toch meer grond onder bedrijven te krijgen voor extensivering.
4 April 2024
zuivel kaas kaasproductie zuivelverwerking

Analyse Zuivelbusiness

Uiteenlopende richtingen op zwakke kaasmarkt

De foliekaasprijzen staan ook begin april in het teken van verlagingen. De seizoensmatige stijging van de melkproductie in de Europese Unie weegt dusdanig zwaar dat de markt futloos aanvoelt. Ondertussen heeft mozzarella wel een bodem gevonden, terwijl Cheddar minder last heeft van de prijsdruk.
3 April 2024
Cono Kaasmakers

Nieuws melk

Cono noteert bescheiden plus melkprijs over maart

Cono Kaasmakers heeft de voorschotmelkprijs over maart een nieuwe plus gegeven. Vergeleken met de gemiddelde melkprijsverhoging over maart blijft de producent van onder meer de Beemsterkazen echter iets achter.
3 April 2024
Royal A-ware

Nieuws Melk

A-ware houdt even de pas in met melkprijs april

A-ware houdt even de pas in met de melkprijs voor april. Dit geldt voor zowel Nederland als België. Hiermee volgt de zuivelverwerker de stap die het Scandinavische Arla en in wezen ook FrieslandCampina hebben gezet.
3 April 2024
boter

Nieuws Zuivelbusiness

Groene cijfers én nieuw diepterecord op GDT

Na een paar mindere veilingsessies schrijft de Global Dairy Trade weer vrij overtuigend groene cijfers. Daarmee krijgt de zwakke zuivelmarkt een impuls.
2 April 2024
gerst gerstestro gerstoogst

Analyse Ruwvoer

Structuurpoducten doen het goed op ruwvoermarkt

Een korte werkweek door Pasen, het weer en een overspannen mestmarkt maken de meeste stemming op de ruwvoermarkt. De vrije dag is vooral van invloed op de bijproducten. Door het natte en zachte weer groeit het gras lekker door. Met een schuin oog wordt ook al gekeken naar het maïsareaal dat we kunnen verwachten nu het zaaien van zomergranen (na de extreem natte herfst en winter) niet van een leien dakje gaat.
2 April 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden