Meer nieuws

kaas pakhuis

Analyse vaste zuivel

Melkvet en poeders vaster, kaas onderliggend stabiel

Melkvet en poeders waren deze week weer iets hoger geprijsd. Kaas geeft ondanks een iets gedaalde prijs ondertussen toch nog steeds de beste verwaarding. Dit komt naar voren uit de DCA-noteringen van deze week.
Vrijdag 09:00 uur

Video Marktupdate zuivel

Na poeder en boter verzwakt ook kaas

In de afgelopen weken stonden de melkpoeder- en boter onder druk en bleef kaas stabiel. Deze week zijn de rollen precies omgedraaid, vertelt marktredacteur Wouter Baan. Toch voorziet hij voor de komende weken geen grove correcties. Waarom dat zo is, hoor je in de marktupdate van deze week. 
Donderdag 17:00 uur
grond koeien Friesland

Nieuws Grondcoöperatie

Coöperatie helpt Friese boeren bij aankoop grond

Friese boeren die extra grond willen kopen om te extensiveren, maar het financiële plaatje niet rond krijgen, kunnen aankloppen bij Grondcoöperatie Rijkdom. Gisteren werd de coöperatie officieel gepresenteerd, maar de eerste grond is al aangekocht.
Donderdag 13:00 uur
koeien

Analyse Rundvlees

Prijzen slachtvee zetten wat stapjes terug

De handel in slachtvee vindt op dit moment plaats tegen iets lagere prijzen. Het is de tweede week op rij dat slachthuizen de inkoopnoteringen naar beneden hebben bijgesteld.
Donderdag 10:30 uur
Agrifirm kunstmest bemesting Agrifoto meststoffen kas

Nieuws Kunstmest

Kunstmestprijs zet flinke daling in

De kunstmestmarkt bevond zich al langere tijd op hetzelfde prijsniveau, maar vooral KAS lijkt nu de weg naar beneden te hebben ingezet. Dat heeft niet alleen met de vraag naar kunstmest te maken in deze periode. Toch is er veel onzekerheid, want hoe ver gaat de prijs zakken?
Donderdag 09:30 uur
water waterkwaliteit

Nieuws Waterschappen

'Nipte meerderheid voor afschaffen boerenzetels'

Er lijkt een nipte Kamermeerderheid voor het afschaffen van de geborgde zetels in de waterschappen, concludeerde mede-indiener van de initiatiefswetswijzinging van de Waterschapswet, Laura Bromet (GroenLinks) aan het einde van het Kamerdebat daarover.
18 Mei 2022
arbeid

Opinie Edin Mujagic

Meer banen dan werklozen het nieuwe normaal

Ergens vorig jaar meldde het CBS dat er meer vacatures waren dan werklozen.De oorzaak: vergrijzing. Een van de kenmerken van vergrijzing is dat de beroepsbevolking begint af te nemen en arbeid dus in toenemende mate schaars wordt.Dat gaat de economie en de hele maatschappij behoorlijk veranderen.
18 Mei 2022
melkpoeder

Nieuws Zuivel

Nederlands babypoeder naar VS om tekort te vullen

Nestlé sprint bij om het tekort aan babymelkpoeder in de Verenigde Staten aan te vullen. Dit gebeurd onder meer vanuit de productielocatie het Zwitserse zuivelconcern in Nunspeet heeft. Ook vanuit Zwitserland wordt babymelkpoeder naar de VS geëxporteerd.
18 Mei 2022

Marktflits Zuivel

Boterprijs omlaag, maar termijnmarkt stijgt weer

De zuivelmarkt houdt vast aan de dalende teneur van de afgelopen weken. Volgens marktredacteur Wouter Baan kunnen de stijgende termijnmarktprijzen voor boter een magere aanknopingspunten worden gezien als aanknopingspunten. 
18 Mei 2022
Beequip

Aangeboden door Beequip

Boer moet verduurzamen, maar hoe ga je dat betalen?

Wat de boer niet kent, dat eet hij wél: meer dan de helft van de boeren zegt te willen overstappen naar meer natuurvriendelijkere methoden voor hun onderneming. Want minder stikstofuitstoot, minder beschermingsmiddelen voor gewassen en minder broeikasgassen zijn voorbeelden van duurzaamheidsdoelen die gehaald moeten worden
18 Mei 2022
Gelderland Nijmegen

Nieuws Stikstof

Gelderland wil ook industrie uitkopen

Gelderland wil, naast veehouders, ook industrie vrijwillig gaan uitkopen. De provincie heeft daarvoor een voorstel klaarliggen. Ook het verduurzamen van de agrarisch sector en industrie is daar onderdeel van.
18 Mei 2022
Royal A-ware Agrifoto3

Nieuws VNO NCW

A-ware ondertekent code en geeft inzicht in belastingen

A-ware heeft zich gecommitteerd aan de nieuwe fiscale gedragscode, opgesteld door werkgeversorganisatie VNO NCW. Het zuivelconcern is voorlopig het enigste bedrijf in de Agribusiness die publiekelijk gaat rapporteren over de belastingafdracht.
18 Mei 2022
melk melken

Analyse Melk

Fundament onder melkprijs nog altijd van beton

Al een paar weken loopt de zuivelafzet minder soepel. Deze ontwikkeling zet druk op de noteringen, waarmee de grondstofwaarde van melk automatisch naar beneden komt. Wat betekent dit voor de melkprijsverwachting?
18 Mei 2022
stad platteland verstedelijking bouw

Nieuws CBS en WUR

Druk op landbouwgrond neemt komende jaren toe

Tussen 2013 en 2020 is de oppervlakte landbouwgrond met zo'n 24.400 hectare afgenomen. De druk op landbouwgrond neemt de komende jaren alleen maar toe.
18 Mei 2022
zuivel kaas

Nieuws Zuivelprijzen

Global Dairy Trade blijft in neerwaartse spiraal

De Global Dairy Trade blijft in de neerwaartse spiraal zitten, hoewel de prijsdruk minder groot is dan tijdens de vorige veiling. De grootste daling komt op het conto van volle melkpoeder, boter en magere melkpoeder zakken minder snel.
17 Mei 2022
Milcobel

Nieuws melk

Milcobel laat melkprijs sprong maken

Zuivelcoöperatie Milcobel verhoogt de standaardmelkprijs voor de maand mei met een sprong. De raad van bestuur heeft tot deze verhoging besloten op grond van de sterke resultaten die Milcobel neerzet, zo wordt gemeld. Milcobel profiteert naar eigen zeggen goed van zowel de hoge prijzen voor zuivel op de internationale markten als van de sterke focus op efficiëntieverhoging en kostenverlaging.
17 Mei 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief