Janusz Wojciechowski

biodiversiteit

Nieuws Voedselzekerheid

Brussel wil niet morrelen aan Farm-to-Fork

De Europese landbouwcommissaris Janusz Wojciechowski liet in Brussel niets aan onduidelijkheid te wensen over: de Europese Commissie gaat in het kader van de voedselzekerheid zeker niet afstappen van de Green Deal en Farm-to-Fork-strategie.
17 Maart 2022
Janus WOJCIECHOWSKI

Nieuws Varkensmarkt

Wojciechowski beraadt zich op ingrijpen varkensmarkt

Al langere tijd wordt door Europese lidstaten geopteerd voor steun aan varkenshouders, maar tot nu kwam Eurocommissaris Janusz Wojciechowski niet in actie. Nu het herstel van de varkensprijzen uitblijft, wordt de roep voor ingrijpen alsmaar groter.
19 Januari 2022
Janus WOJCIECHOWSKI

Nieuws GLB

Derde van de EU-landen mist deadline voor NSP

Lang niet alle EU-lidstaten hebben hun (concept) Nationaal Strategisch Plan voor de deadline van 1 januari 2022 bij de Europese Commissie ingeleverd. Eurocommissaris voor landbouw Janusz Wojciechowski maakte gisteren in een tweet bekend dat achtien lidstaten (van de 27) hun NSP's voor de deadline naar de Commissie hebben gestuurd.
4 Januari 2022
Janus WOJCIECHOWSKI

Nieuws Steunmaatregelen

Brussel overweegt opnieuw opkoop van varkensvlees

Wanneer de prijscrisis op de varkensmarkt aanhoudt, gaat de Europese Commissie mogelijk alsnog een steunpakket optuigen. Aanvankelijk leek dit een gesloten boek, maar nu heeft Eurocommissaris Janusz Wojciechowski laten weten de situatie begin 2022 opnieuw te bekijken.
20 December 2021
Brussel Europese Commissie

Nieuws Varkensmarkt

Definitief geen Europese steun aan varkenssector

Er komt definitief geen Europees steunpakket voor de varkenssector die in een crisis verkeert. Brussel vindt dat de lidstaten zelf moeten bepalen of zij varkenshouders tegemoetkomen.
17 November 2021
Janus WOJCIECHOWSKI

Achtergrond Europese Commissie

'Focus EU-beleid moet op de kleine bedrijven'

Biologische landbouw is een van de speerpunten in het nieuwe Gemeenschappelijke Landbouwbeleid (GLB). De Commissie wil de productie en consumptie van biologische producten een boost geven en heeft als stimulans daarvoor 23 september voortaan uitgeroepen tot de ‘EU-biodag’. Landbouwcommissaris Janusz Wojciechowski maakte van de gelegenheid gebruik om zijn visie op de biologische landbouw en de agrarische sector in bredere zin uiteen te zetten tijdens de Future of Food en Farming bijeenkomst.
24 September 2021
financieel EuropeseUnie Europa euro

Nieuws GLB

Akkoord over het nieuwe GLB heel dichtbij

De Europese Commissie, de Europese Raad en het Europese Parlement zijn heel dicht bij een akkoord over het nieuwe Gemeenschappelijke Landbouwbeleid (GLB). Volgens europarlementariër Jan Huitema is er een informeel akkoord bereikt.
25 Juni 2021
Brussel EuropeseUnie Europa EU

Politiek GLB

Eco-regelingen struikelblok in het nieuwe GLB

De onderhandelingen over het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) zijn vandaag (vrijdag 28 mei) vastgelopen. “Ondanks dat er op verschillende terreinen voorgang is geboekt blijven een aantal cruciale punten open staan. Daarom is besloten de onderhandelingen uit te stellen tot de volgende vergadering van de ministers van landbouw en visserij”, zo meldt de Raad van Ministers.
28 Mei 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden