Overnames drukken winst

ForFarmers boekt 29,5 procent meer omzet

25 Maart 2014

ForFarmers heeft in 2013 een omzet geboekt van 2,63 miljard euro. Dit is een stijging van 29,5 procent ten opzichte van 2012. De omzetstijging wordt echter voor 26,5 procent veroorzaakt door de overname van Hendrix in Nederland, Belgie en Duitsland en BOCM Pauls in Groot-Brittannië.

Ook de winst van het bedrijf is in 2013 gestegen. Met 387,5 miljoen euro is 24,8 procent meer brutowinst behaald dan in 2012. Het resultaat is gedrukt door wisselkoerseffecten en hogere volatiliteit van grondstoffenprijzen.

Het bedrijfsresultaat en het resultaat na belastingen zijn in 2013 gedaald tot 43,4 miljoen euro en 31,1 miljoen euro. In 2012 boekte ForFarmers een bedrijfsresultaat van 51 miljoen euro en bedroeg het resultaat na belastingen 37,2 miljoen euro.

Het totale resultaat komt hierdoor op 31,1 miljoen euro. Hoewel dit een daling is van 41 procent ten opzichte van 2012, is CEO Yoram Knoop niet ontevreden. ´Het jaar 2013 stond voor een belangrijk deel in het teken van de integratie van Hendrix en BOCM PAULS. De onderliggende omzet en resultaten toonden zich ondanks de uitdagende marktomstandigheden relatief robuust en ontwikkelden zich in lijn met de verwachtingen. Onze financiële positie is mede door beter werkkapitaalbeheer en de ontvangen opbrengst uit de verkoop van Cefetra verder versterkt.´

In Nederland is de omzet met 15,7 procent gestegen tot 1,05 miljard euro. Met 577 miljoen euro heeft ForFarmers in Duitsland 5,9 procent meer omzet geboekt. In België is een omzet van 237 miljoen euro behaald, 24 procent meer dan het geval was in 2012. De omzet is in Groot-Brittannië gestegen van 360 miljoen euro in 2012, tot 727 miljoen euro in 2013.

ForFarmers  wil in 2014 meer gaan bouwen aan meer intensieve samenwerking binnen de groep, een meer eenduidige manier van werken en een bewuste toepassing van meer kennis om producten en innovaties in lokale markten in te zetten. Om ´One ForFarmers´ te bewerkstelligen gaat het bedrijf in 2014 investeren in de slagkracht en de aansturing van de organisatie.

Om de slagkracht van de organisatie te verbeteren wordt het raad van bestuur uitgebreid van zes naar negen personen. Ook op andere gebieden, zoals marketing en innovatie, inkoop en formulering en operations en supply chain wordt de organisatie uitgebreid.  Het internationaal opererende innovatieteam gaat zich meer richten op het opzetten en uitbouwen van strategische allianties met partners en samenwerkingsverbanden met universiteiten en onderzoeksinstituten.

Lees ook:
Varkenshouderij richt zich steeds meer op biggen
ForFarmers keert 19 procent meer dividend uit

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Interview Wolleswinkel & Tjebbes

ForFarmers: deur open voor stap buiten Europa

Nieuws Herziene strategie

ForFarmers verlegt focus van groei naar vergroenen

Achtergrond Theo Spierings

ForFarmers haalt Louis van Gaal van de zuivel in huis

Nieuws Benoeming

Theo Spierings de nieuwe topman van ForFarmers

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox