Petitie gestart

Varkens in Nood wil beroepsverbod Straathof

1 Augustus 2017 - 19 reacties

Dierenwelzijnsorganisatie Varkens in Nood krijgt meerdere verzoeken om Straathof een beroepsverbod op te leggen. Daarom is de organisatie nu een petitie gestart. Het doel is om minimaal 40.000 handtekeningen op te halen. 

"Varkenshouder Straathof is berucht", zo begint het persbericht van Varkens in Nood. In 2009, 2013, 2014 en 2016 zijn er door de dierenbescherming en de Duitse politie veel misstanden en wetsovertredingen aangetroffen in meerdere Duitse en Nederlandse stallen van Straathof, zo beweert Varkens in Nood. 

Stalbrand was voor velen de druppel

Nu de varkenshouder door de brand in Erichem, waar 24.000 varkens om het leven kwam, weer negatief in het nieuws komt, is de maat voor velen vol. 

Spoor van overtredingen
In Duitsland kreeg Straathof al een beroepsverbod opgelegd. Het ondernemerschap van Straathof laat een spoor van wetsovertredingen achter. De NVWA, de Duitse politie en verschillende dierenbeschermers bezochten de stallen van de varkenshouder. Daar vonden zij: dieren zonder drinkwater, overbezette stallen, te krappe kooien en verwaarlozing van zieke en gewonde varkens.

In Duitsland was een politie-inval de druppel: Straathof kreeg een beroepsverbod. In Nederland zijn er de afgelopen jaren processen-verbaal, hoge geldboetes, waarschuwingen en een voorwaardelijke stillegging van 3 maanden tegen de varkenshouder geëist geweest.

boerenbusiness.nl

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
De (grondstof)prijzen zijn flink in beweging, de ontwikkelingen in de wereld volgen zich in rap tempo op. Duiding in crisistijd is essentieel om goed te kunnen anticiperen. Juist nu is het belangrijk om over gedegen, actuele informatie en data te beschikken. Met een abonnement van Boerenbusiness kan je als ondernemer gefundeerde bedrijfsbeslissingen nemen. Bekijk het aanbod
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
19 reacties
A Mulder 1 Augustus 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10875395/varkens-in-nood-wil-beroepsverbod-straathof][/url]
Laat deze man nooit meer aan het werk komen met dieren
L. Pas 1 Augustus 2017
Dat deze varkensboer zijn gang kon gaan is onbegrijpelijk. Nederland is toch niet zo'n beschaafd land!
John 1 Augustus 2017
als je elke Nederlander verbied om auto te rijden doordat ze in het verleden een verkeersboete hebben gehad wordt het vast heel rustig op de Nederlandse wegen.. Straathof heeft fouten gemaakt en deze ook hersteld helaas is de opgedragen oplossing van de overheid veel dieren fataal geworden.
Aad 1 Augustus 2017
Bekijk het filmpje en oordeel zelf of zo met dieren mag worden omgegaan.
https://www.animalrights.nl/undercover-de-megastal-van-varkensbaron-straathof
aad 1 Augustus 2017
stoppen met varkens
H.Terbeek 1 Augustus 2017
Deze man beroepsverbod opleggen!
Rick 1 Augustus 2017
Dit smerige zwijn moet zo snel mogelijk tot stoppen worden gedwongen, wat een beest!!
Ier 1 Augustus 2017
Die man mag nooit maar dan ook nooit meer iets met beesten doen. Zelf 1000 x erger dan een beest. Afschuwelijk!
Marise 1 Augustus 2017
Weg met die hufter!!!! Dikke straf opleggen
jan 2 Augustus 2017
@John; dergelijke domme vergelijkingen hebben geen zin
Jan Kroon 2 Augustus 2017
Zojuist gezien dat deze man een big dood slaat tegen muur.
Deze gestoorde man mag nog geen hamster meer houden.
Abonnee
biggetje 2 Augustus 2017
als je een big goed tegen de muur slaat is het op slag dood, als die eerst een spuitje krijgt dan krijgt het eerst pijn.
wat zijn burgers toch domdomdom

en als je op veearts moet wachten lijdt het nog langer

op tv kwamen er schokkende beelden werd verteld!! er was een varken met een baarmoeder eruit, nou dat komt helaas gewoon voor, ook bij boeren die 100 varkens hebben,en ook bij mensen!! je moet alleen weten wie en wat er gefilmd wordt
jos 3 Augustus 2017
Aan bovenstaande reaguurders te zien heeft Marianne weer een paar poppetjes aan het dansen gekregen.

Waarschijnlijk ook nog reagerend op de I-phone, aan de Turkse Rivièra waar ze all-inclusive verblijven op belastinggeld verkregen middels uitkeringen en betaald door onze sector.
vanplateringen 3 Augustus 2017
Normale boeren zouden ook afstand van dit figuur moeten nemen. megastallen is voor iedere normale boer ook een bedreiging. Verder: wanneer normale boeren het doodslaan van biggen goed proberen te praten, dan zijn zij zelf net zo'n grote crimineel en heel diep gezonken.
rollade 3 Augustus 2017
vindt het toch ook weer nodig om iets te zeggen. in de grote steden zitten bussen propvol met mensen die het niet prettig vinden om tegen elkaar aan gedrukt te worden, toch is het zo. varkens zitten veel ruimer in een vrachtauto dan deze mensen. LIJKT dus veel beter. Maar als ze in een bocht dan in die veel ruimere plek, maar zo omdonderen, omdat ze veel te ruim zitten, dan lijkt het allemaal veel diervriendelijker ??
mensen van "buitenaf" moeten zich dus minder bemoeien met onze mooie sector, vanwaaruit wij op een goede manier de bevolking van veilig voedsel willen voorzien. deze straathof maakt best weleens een "overtreding", maar dit is in dezelfde verhouding als alle kleinere ondernemers.
Kleiboer 3 Augustus 2017
Zo te zien heeft/hebben 1 á 2 mensen vaak gereageerd met verschillende namen.
Joke Besselink 4 Augustus 2017
Ik kan het leed van de dieren niet langer aanzien.Stop met de megastallen.Ik wil alleen nog een stukje vlees van een dier dat een goed leven heeft gehad.!!!!!
Mvg. Joke
G.Behage 4 Augustus 2017
Wil dit grootschalige niet; dieronvriendelijk
Blij big 4 Augustus 2017
Joke Besselink schreef:
Ik kan het leed van de dieren niet langer aanzien.Stop met de megastallen.Ik wil alleen nog een stukje vlees van een dier dat een goed leven heeft gehad.!!!!!
Mvg. Joke
Ik hoor veel burgers dit zeggen maar als ik aan de slager vraag hoeveel klanten vragen naar de herkomst van het vlees is dat in verhouding niet veel. Ik constateer dat bij de meeste consumenten de prijs belangrijker is dan de manier van houden.
john 4 Augustus 2017
elke keer als ik de oproep hoor om geen vlees meer te eten betekent dat er weer een varkentje in een flat verdwijnt.. als elk wakker diertje en varkens is noder nu is een lapje duurzaam geproduceerd vlees koopt gaat de omschakeling veel vlugger.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Nieuws Stalbranden

Minder stalbranden en dierlijke slachtoffers

Nieuws Melk

Grote stalbrand bij kalverhouderij in Elspeet

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief