Jaarcijfers over 2017

FrieslandCampina betaalt recordbedrag uit

22 Februari 2018 - 2 reacties

FrieslandCampina is er over 2017 in geslaagd om een recordbedrag aan melkgeld uit te betalen. Hein Schumacher, topman van FrieslandCampina, benadrukte dat het alweer even geleden is dat de melkprijs met een 4 begon. Ook de omzet van de coöperatie steeg, maar daarentegen daalde de winst wel.

De melkstroom vanuit de leden bleef over 2017 nagenoeg gelijk aan die van 2016. Dit komt neer op 10.716 miljoen kilo melk. Daarbij benadrukt de verwerker dat het blijft zoeken naar een goede balans tussen de aanvoer, de verwerking en de marktvraag.

Recordbedrag uitbetaald
De melk bracht over 2017 meer op dan in 2016. FrieslandCampina maakt bekend de hoogste vergoeding sinds het ontstaan van het bedrijf te hebben uitbetaald. Zo steeg de vergoeding met 22,6% naar €4.346 miljoen.

De verwerker kan daarnaast ook aangeven dat de leden (54%) tevreden zijn over de coöperatie. Daarentegen daalde de prestatietoeslag wel naar €1,03, waar deze in 2016 nog €2,19 bedroeg. De reservering op ledenobligaties gaat van €1,25 naar €0,30.  

Omzet steeg, winst daalde
De omzet steeg over heel 2017 met 10,1% naar €12,1 miljard. De winst daalde met 37,3% naar €227 miljoen. Deze daling werd mede veroorzaakt doordat de hogere melkprijzen lang niet altijd vertaald zijn naar hogere productprijzen. In Azië werd er bijvoorbeeld voor gekomen om de prijzen van de producten niet te verhogen.

boerenbusiness.nl

Herma van den Pol

Herma van den Pol werkt sinds 2011 bij Boerenbusiness en heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot marktexpert Melk & Voer. Daarnaast is zij wekelijks te zien in de marktflits over de zuivelmarkt.
De (grondstof)prijzen zijn flink in beweging, de ontwikkelingen in de wereld volgen zich in rap tempo op. Duiding in crisistijd is essentieel om goed te kunnen anticiperen. Juist nu is het belangrijk om over gedegen, actuele informatie en data te beschikken. Met een abonnement van Boerenbusiness kan je als ondernemer gefundeerde bedrijfsbeslissingen nemen. Bekijk het aanbod
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
tinus 22 Februari 2018
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10877661/frieslandcampina-betaalt-recordbedrag-uit][/url]
en riedel verkocht
Martin 22 Februari 2018
Als riedel niet was verkocht hadden ze waarschijnlijk verlies gemaakt, HOE IS DAT MOGELIJK?????? # gezellige voorjaarsbijeenkomst
Kees 22 Februari 2018
En als Riedel niet verkocht was hoeveel was er dan bij de melkprijs op gekomen
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Analyse Zuivel

Melktekort bij Jumbo is uitstekende PR sector

Nieuws Melk

DOC Kaas tikt bijna €50,00 aan met kale prijs

Nieuws Zuivel

FrieslandCampina-dochter in Pakistan zet meer om

Analyse melk

Kan FrieslandCampina met lagere instap leden winnen?

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief