Shutterstock

Nieuws Varkens

Varkensvleesgigant Rusland getroffen door AVP

27 Oktober 2021

Miratorg, de grootste varkensvleesproducent van Rusland, is weer getroffen door een uitbraak van Afrikaanse varkenspest op een van haar bedrijven.

Het is de tweede uitbraak voor de varkensvleesproducent in relatief korte tijd. Afgelopen maand kreeg namelijk een andere locatie van het bedrijf te maken met Afrikaanse varkenspest. Beide gevallen werden gevonden in de provincie Belgorod, in het midden van Rusland. Het is onbekend hoeveel varkens er op de bedrijven aanwezig waren en of deze geruimd zijn.

Varkensvleesreus
Sinds 2010 is Miratorg de grootste varkensvleesproducent van Rusland. Het bedrijf produceert 10% van al het varkensvlees dat geproduceerd wordt in het land. Dat kwam vorig jaar neer op zo'n 522.000 ton, wat 22% meer was dan in 2010. De Russische varkensproductie groeit, ondanks dat er geregeld uitbraken worden gemeld van Afrikaanse varkenspest, fors de laatste jaren. Afgelopen jaar lag de nationale productie bijna 11% hoger dan in 2019 en kwam deze uit op 4,89 miljoen ton.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Stef Wissink

Stef Wissink is redacteur bij Boerenbusiness en schrijft over de actuele marktontwikkelingen op de zuivel- en varkensmarkt. Ook volgt hij de Nederlandse en internationale agribusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkensmarkt

Vlakke Duitse varkensprijs luidt einde kerstrally in

Nieuws Varkensmarkt

Duitse varkensprijs houdt goede flow vast

Nieuws Varkensmarkt

Ook Duitse varkensprijs zet stap naar boven

Nieuws Varkensmarkt

Slachterijen houden vast aan stabiele prijszetting

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox