Voorschot mei in de 22 euro

Melkprijs DOC Kaas duikelt met twee euro omlaag

2 Mei 2016 - 3 reacties

Een maand na de fusie met het Duitse DMK is de melkprijs van DOC Kaas over de maand mei met ruim twee euro per 100 kg naar beneden geduikeld. De melkprijs komt daarmee op het laagste niveau uit sinds 2009.

Dit heeft DOC Kaas maandagochtend bekendgemaakt. De melkprijs over mei komt uit op 22,48 euro per 100 kg bij 4,41 procent vet, 3,47 procent eiwit en een jaarleverantie voor 800.000 kg melk. Dit is 2,15 euro per 100 kg minder dan de 24,63 euro per 100 kg over de maand april. Zonder de duurzaamheidstoeslag van 0,90 euro komt de melkprijs van DOC Kaas uit op 21,58 euro per 100 kg.

2,15

euro

per 100 kg daalt melkprijs DOC in mei

DOC Kaas heeft in april de eerste melkprijs gepubliceerd die is gecombineerd met de melkprijs van de Duitse fusiepartner DMK. Doordat DMK altijd de melkprijs publiceert voor het begin van de maand, is ook DOC Kaas naar deze methode overgestapt.

De melkprijs van DOC Kaas is met 22,48 euro per 100 kg op niveaus beland als in het dieptepunt van de zuivelmarkt in het jaar 2009. Destijds kwam in de maand maart de melkprijs uit op 22,66 euro om vervolgens nog verder te dalen tot het dal van 19,78 euro per 100 kg in mei 2009.

De vetprijs over de maand mei komt bij DOC Kaas uit op 1,993 euro per kg, een verlaging van 0,189 euro per kg - oftewel 8,7 procent - ten opzichte van de maand april. De prijs voor eiwit is eveneens 8,7 procent naar beneden bijgesteld tot 3,986 euro per kg. Dit betekent een afwaardering van 0,379 euro per kg in eiwit. 

 

 

De (grondstof)prijzen zijn flink in beweging, de ontwikkelingen in de wereld volgen zich in rap tempo op. Duiding in crisistijd is essentieel om goed te kunnen anticiperen. Juist nu is het belangrijk om over gedegen, actuele informatie en data te beschikken. Met een abonnement van Boerenbusiness kan je als ondernemer gefundeerde bedrijfsbeslissingen nemen. Bekijk het aanbod
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
tinus 2 Mei 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10869516/Melkprijs-DOC-Kaas-duikelt-met-twee-euro-omlaag]Melkprijs DOC Kaas duikelt met twee euro omlaag[/url]
De wereldbevolking groeit nog steeds,ff moed houden nog

Iemand een idee hoe groot de wereldbevolking afgelopen 30 jaar is gegroeid?
Pieter 2 Mei 2016
Ja de wereldbevolking groeit nog steeds, in 30 jaar met zo'n 2 miljard.
Maar wat als er geen geld is ?
Willy 3 Mei 2016
Weten we dat ook weer, zullen de andere ook wel volgen. Allemaal te danken aan de adviezen van Professor Dijckhuizen allemaal bluf van meer en nog eens meer, groter, groots over volle stallen niet voldoende ligplaatsen, geen mest plaatsing om dat ze niet voldoende grond hebben. Dat bedrijf in Friesland staat met naam en toe naam inde media. We halen ons imago hier in Nederland hier mee naar beneden . dan is het dieren verzoek. Er had meer naar Profersor Jan Douwe van de Ploeg geluisterd moeten worden In andere Europese landen moet je eerst grond hebben en dan uitbreiden. heb je ook geen geld nodig voor mest verwerking. Het geld van Brussel voor de boeren is naar de volgende Zeepbel gegaan zoals mestverwerking. Ons geld wordt bij de over schots mest verwerkt. En Romijn loopt er als een hondje achter aan.
AAME 7 Juni 2016
Dit kon een blind paard nog aan zien komen
Jammer dat de boeren de dupe worden van het dramatisch slechte beleid van de oude directie, zijnde onbetrouwbaarheid, gebrek aan inzicht in de markt helaas krijgen nu de boeren de pijn op hun financiële bord. Geen Merkenstrategie, Frau Antje van Doc was Goud, werd gewoon verkwanselt, samenwerking en inleving in de markt waren hem totaal vreemd. Het niet inspringen op mogelijkheden andere verwerkingsprocessen op te starten met hogere opbrengstprijzen, daar zit de cru, nergens anders

De vaak gebruikte uitspraak ach het maakt niet uit de boer een centje minder, maakt niet uit, de gedachte dat een boer welke 600.000 liter levert € 6000,00 achter uit boert, sterkte er mee
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Nieuws Melk

DOC Kaas tikt bijna €50,00 aan met kale prijs

Inside Melk

DMK wil in 2022 vaste melkprijs testen bij DOC

Nieuws melk

DOC Kaas verhoogt melkprijs gelijkmatig

Nieuws DMK Group

DMK schaalt op in plantaardige zuivel

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief