Droge omstandigheden

Melkaanvoer Australië weer dieper in het rood

6 Juli 2016 - 1 reactie

Een dalende melkproductie. Die trend zet ook over mei weer door in Australië. Dit blijkt uit het maandelijkse rapport van Dairy Australia, de vereniging van de Australische zuivelindustrie. Het ziet er naar uit dat de verlaging van de melkprijs zijn weerslag heeft op de aanvoer.   

De totale melkproductie over mei komt uit 669.400 ton, dit is een daling van ruim 5.5 procent ten opzichte van de productie in mei vorig jaar. Al sinds september ligt de melkaanvoer elke maand onder het niveau van 2015. De daling van mei dit jaar is echter het sterkst.

-5,5

procent

over mei 

De totale melkproductie van het lopende seizoen, dat begon op 1 juli 2015 en duurt tot en met juni dit jaar, komt uit op 8.919,8 miljoen ton. Vergeleken met de totale melkproductie tot mei van vorig jaar is dat een daling van 1,5 procent.

De grootste dalingen van melkproductie vonden plaats in de regio’s Victoria en Tasmania. In Victoria wordt 62 procent van de totale melkproductie geproduceerd. Dit jaar lag de melkproductie in Victoria 6,3 procent lager dan in mei 2015. In Tasmania ligt deze daling zelfs op 13,4 procent. In de regio’s Queensland en Western Australia lag de productie in mei juist een fractie hoger dan in dezelfde maand vorig jaar. 

Ook Fonterra zag de melkproductie in Australië in de maand mei verder dalen. De zuivelgigant is in Australië na Murray Goulburn de tweede melkverwerker, en heeft in mei 18 procent minder melk bij de melkveehouders opgehaald dan in mei 2015. Als redenen voor de sterke terugval geeft het Nieuw-Zeelandse zuivelconcern de aanhoudende droogte en de lage melkprijzen op. Fonterra heeft, net zoals Murray Goulburn, hun melkprijs verlaagd.

Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
geert 29 Juli 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10870567/Melkaanvoer-Australië-weer-dieper-in-het-rood]Melkaanvoer Australië weer dieper in het rood[/url]
Australie land van ups en downs
U kunt niet meer reageren.
Boerenbusiness Award

Win jij dit jaar de Agribusiness Award?

Maak kans op een mediapakket en een vervolgtraject van ABN AMRO

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Inside Melk

Melkaanvoer ook in Australië op laag niveau

Inside Melk

Australië sluit met kleine plus het melkseizoen af

Video Robert de Vries

De droogte zit voorlopig stevig in het zadel

Nieuws Melkaanvoer

Nieuw-Zeeland laat dal melkproductie achter zich

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief